NASA anunta pentru Planeta Marte un Nou Proiect ULUITOR

NASA a anuntat un proiect uimitor pentru planeta Marte, iata ce vrea sa faca agentia spatia americana pentru a ajunge acolo cat mai rapid cu putinta.

NASA a anuntat un nou proiect uluitor pentru planeta Marte, iar in clipul video de mai sus aveti o demonstratie a modului in care urmeaza sa se desfasoare, cel putin intr-o anumita masura, planurile agentiei spatiale americane. In clipul video de mai sus puteti vedea un proiect foarte indraznet al celor de la NASA, care vor sa printeze 3D in spatiu componente pentru rachete si nave spatiale care ar urma sa ajunga pe planeta Marte.

Planeta Marte este obiectivul NASA, dar si al altor companii americane, care vor sa faca mult mai simple calatoriile in spatiul cosmic, iar acest plan are menirea de a reduce substantial costurile lor. Archinaut One este o masinarie prototip care va si lansata in orbita pamantului, iar ea va construi pentru misiunile NASA componentele ce vor fi asamblate mai apoi in nave spatiale trimise catre planeta Marte in viitorul nu foarte indepartat.

NASA anunta pentru Planeta Marte un Nou Proiect ULUITOR

Planeta Marte ar urma sa fie explorata mult mai usor si mai rapid multumita acestui plan, costurile uriase ale calatoriilor fiind reduse cu ajutorul componentelor printate 3D in spatiu de catre Archinaut One. NASA acordat un contract in valoare de 73.7 milioane de dolari unei companii care urmeaza sa demonstreze cum pot fi printate 3D componente in spatiu, si asamblate mai apoi in nave spatiale care vor ajunge pe planeta Marte, si nu numai.

“NASA has awarded a $73.7 million contract to Made In Space, Inc. of Mountain View, California, to demonstrate the ability of a small spacecraft, called Archinaut One, to manufacture and assemble spacecraft components in low-Earth orbit. The in-space robotic manufacturing and assembly technologies could be important for America’s Moon to Mars exploration approach.”

NASA va lansa Archinaut One in 2022 pentru a testa intreaga teorie, iar daca testele vor avea succes, atunci abia in anii urmatori ar urma sa fie lansata masinaria reala, iar zborurile spre planeta Marte vor incepe mai tarziu. Investitii foarte mari se fac pentru a duce oameni spre planeta Marte, iar totul are deocamdata in centru SUA, acolo unde exista cele mai mari resurse disponibile pentru asemenea proiecte.

Desigur ca nimeni nu stie daca toate aceste proiecte vor putea duce in sfarsit oameni spre planeta Marte, dar se incearca de atat de mult timp, incat la un moment dat cineva trebuie sa reuseasca ceva.