Planeta Marte. Imagini cu RACHETA ce va TRANSPORTA Astronautii

Planeta MArte. Primele imagini cu racheta care va transporta astronauti in spatiul cosmic ne arata cat de avansate sunt tehnologiile din ziua de astazi.

Planeta Marte. Imagini cu prima racheta care ar urma sa ajunga acolo au aparut pe internet si ne arata cat de avansate sunt planurile pentru a duce astronauti pe acest corp ceresc. In clipul video de mai sus puteti vedea StarHopper, un prototip al unei rachete dezvoltata de catre SpaceX, compania detinuta de catre Elon Musk, fondator al Tesla, ea urmand a fi trimisa catre Planeta Marte in urma unor noi teste facute pe pamant.

Planeta Marte. Prototipul este o versiune in miniatura a rachetei care marti va fi trimisa nu in spatiul cosmic, ci la o altitudine de aproximativ 5 kilometri, pentru a se vedea cum rezista unui asemenea zbor. De 8 luni a fost nevoie pentru ca racheta numita StarHopper sa fie dezvoltata de catre SpaceX, ea fiind echipata cu un motor Raptor de ultima generatie, o versiune viitoare a acestuia urmand a fi folosit si in rachetele trimise spre Planeta Marte.

Planeta Marte va fi vizitata de astronauti si multumita Starship

Planeta Marte imagini racheta transport astronauti foto
Racheta Starship (stanga) impreuna cu Super Heav (dreapta), si un sistem integrat de lansare a lor.

Planeta Marte. In imaginea de mai sus puteti vedea ansamblul de rachete si nava spatiala care urmeaza sa faca parte din proiectul pentru a duce primii astronauti pe corupul ceresc aflat la mare distanta de Pamant. Racheta care va ajunge pe Planeta Marte urmeaza sa aiba denumirea StarShip, si ar trebui sa aiba o lungime de aproximativ 130 de metri, Elon Musk spunand ca ea ar putea transporta zeci de persoane, sau sute de sateliti, in fiecare zbor.

Planeta Marte. Investitii foarte mari se fac pentru a putea duce primii astronauti acolo, iar SpaceX a fost si ramane una dintre companiile care a cheltuit cei mai multi bani pentru asta. Nu se stie de cati bani va mai fi nevoie pentru ca planeta Marte sa fie intr-un final vizitata de catre mai multi oameni, dar este destul de clar faptul ca Elon Musk e foarte hotarat sa-si indeplineasca visul.