ANAF-ul Bulgariei a fost SPART! Datele a MILIOANE de Cetateni FURATE!

ANAF-ul Bulgariei a fost spart de catre hackeri rusi, iar datele a milioane de cetateni au fost furate de catre acestia, iata cat de grava este problema.

ANAF-ul Bulgariei a fost spart de catre hackeri in cursul acestei saptamani, iar conform informatiilor furnizate de catre autoritati, datele financiare si de identificare ale catorva milioane de clienti au fost furate. Se pare ca website-ul ANAF-ului din Bulgaria a fost spart printr-o vulnerabilitate care exista in sistemul ce permitea depunerea de cereri pentru rambursarea unor impozite platite in avans de catre cetatei.

Reprezentantii din Bulgaria ai ANAF spun ca au analizat 30% dintre datele publicate de catre hackeri in legatura cu acest hack, si se pare ca ele sunt exact cele pe care le au ei in bazele de date care nu mai sunt atat de sigure. Ministrul de finante din Bulgaria a afirmat ca doar 3% din informatiile din baza de date a ANAF-ului au fost furate, insa in realitate e vorba despre cel putin 1.1 milioane de cetateni care sunt afectati.

ANAF-ul Bulgariei a fost SPART! Datele a MILIOANE de Cetateni FURATE!

Autoritatile spun ca informatiile care au fost furate de catre nu fac parte din categoria celor considerate a fi secret de stat, insa nu urmau sa devina vreodata publice, ele trebuind sa fie pastrate secrete de catre stat. Deocamdata nu a fost dezvaluita public metoda prin care acest hack a fost posibil, iar reprezentantii celor de la ANAF n-au oferit vreo informatie clara cu privire la modul in care a fost realizat atacul asupra website-ului.

Hackerii rusi care au realizat totul sustin ca au informatii din cel putin 100 de baze de date ale ministerului finantelor din Bulgaria, si ca sunt dispusi sa le ofere jurnalistilor pentru a le analiza si descoperi informatii importante. Acesta este cel mai important hack din anul 2019 in aceasta regiune a Europei, si cu siguranta va avea repercusiuni serioase, asupra planurilor tarilor din regiuni de a-si securiza mai bine infrastructura online.