Europol: Retelele 5G sunt un PERICOL, vor AJUTA Infractorii

Europol. Retelele 5G sunt un adevarat pericol pentru cetatenii europeni, ele urmand a ajuta infractorii, iata cum vor scapa nepedepsiti acestia de acum incolo.

Europol retele 5g pericol

Europol. Organismul european pentru combaterea infractiunilor a facut astazi un anunt foarte ingrijorator, care adauga noi tensiuni la toate fricile legate de retelele 5G si lansarea acestora la nivel global pentru clienti. Mai exact, Catherine De Bolle, noua sefa a Europol, a declarat ca retelele 5G impiedica autoritatile sa intercepteze comunicatiile facute de catre infractori, ceea ce in schimb le impiedica sa dovedeasca diverse infractiuni comise de catre acestia.

Europol. Conform noii sefe a institutiei europene, este nevoie ca fiecare stat in parte sa reglementeze in legislatie posibilitatea ca interceptarile sa fie facute de catre politie inclusiv in cadrul retelelor 5G, asa cum se intampla in 4G. Europol spune ca autoritatile politienesti au participat prea tarziu la discutiile legate de retelele 5G, deci nu au putut sa ceara pastrarea dreptului de a nu pierde capacitatea de a intercepta comunicatiile mobile facute prin intermediul lor.

Europol: Retelele 5G sunt un PERICOL, vor AJUTA Infractorii

Europol. Retelele 5G vor cripta identificatorii unici care permit identificarea si geolocalizarea utilizatorilor de telefoane mobile, iar de asta se plange noua sefa a institutiei europene dupa ce primele retele de acest gen au fost lansate. E neclar ce anume vrea ea ca fiecare stat european sa faca din moment ce retelele 5G au fost gandite cu un asemenea nivel de securitate, deci Europol n-ar putea sa faca interceptari nici daca statele ar reglementa asta prin lege, teoretic.

Cel mai mare risc este acela că nu suntem suficient de conștienți de evoluțiile la nivel tehnologic și că trebuie să fim în continuare în acest sens. Trebuie să înțelegem ce se întâmplă și trebuie să încercăm să oferim răspunsuri la aceasta problema. Așa că trebuie să fim la masa discutiilor despre dezvoltarea tehnologică, unde discută despre standardizare.

Europol. Practic, retelele 5G sunt gandite pentru securitate, insa asta le poate oferi teroristilor capacitatea de a discuta nestingheriti, sau de a elimina necesitatea folosirii oamenilor pentru atentate, si a alege sa foloseasca drone, masini controlate de la distanta, etc. Europol se teme de un asemenea viitor, si cere ca retelele 5G sa nu cripteze aceste informatii pentru ca utilizatorii de telefoane mobile sa poata fi interceptat si geolocalizati.

Europol. Sefa organizatiei politienesti europene spune ca institutia sa a intrat prea tarziu in discutiile despre aceste retele de telefonie, si are perfecta dreptate, pentru ca acum putine lucruri mai pot fi schimbate.

3 COMENTARII

  1. Despre ce vorbim ? Chestiile astea se pot reglementa la urgență daca e nevoie . Doamna in discuție orice alint ori rste vreun dedesubt care ne scapă .