Orasul din Romania ce vrea sa INTERZICA Retelele 5G, iata DE CE

Primaul unui oras din Romania a declarat ca vrea sa interzica retelele 5G in localitate in baza unor motive care ridica faorte multe semne de intrebare.

oras romania interzice retele 5G resita

Primarul unui oras din Romania vrea sa interzica retelele 5G in localitate pentru ca se teme ca antenele care vor fi folosite in infrastructura retelei au pot afecta serios sanatatea cetatenilor in preajma carora se afla. Primarul orasului Resita spune in primul rand faptul ca tehnologia 4G poate oferi tot ceea ce ofera si tehnologia 4G, in principiu, ceea ce este total fals, si e o prima dovada a faptului ca nu stie despre ce vorbeste, si a fost prost informat.

Al doua dovada a lipsei de informare sta in afirmatia conform careia orasul Bruxelles a interzis retelele 5G, ceea ce din nou este complet fals, dar asta pentru ca presa a prezentat informatia in mod gresit. Ministrul Comunicatiilor din Belgia a spus ca se fac studii pentru a se vedea ce impact au retelele 5G asupra sanatatii cetatenilor, si daca pana in vara nu va exista certitudinea ca nu exista riscuri, e posibil ca retelele 5G sa nu devina active in Bruxelles.

Orasul din Romania ce vrea sa INTERZICA Retelele 5G, iata DE CE

Situatia din Resita are totusi la baza si o foarte ampla campanie de promovare a presupuselor efecte negative pe care retelele 5G le-ar avea asupra sanatatii oamenilor, cu pasari moarte in unele zone de testare, si alte minuni. Multe dintre informatiile acestea sunt fake news, fara vreo baza reala, doar o propaganda facuta fara vreu scop clar, ci doar pentru a panica populatia, asa cum s-a intamplat si cu retelele 3G, sau 4G, daca va aduceti aminte.

“În principiu, tot ce se face cu 5G se poate face şi cu 4G. Nu e o mare diferenţă, doar că antenele 5G se pun la distanţe de 200 de metri, una de alta. Noi studiem acum foarte atent ce se întâmplă în Occident. La Bruxelles s-a interzis 5G, de exemplu, oraşul Bruxelles a dat o decizie în acest sens. Şi în Germania sunt discuţii destul de înfierbântate pe tema aceasta. Este vorba despre faptul că efectele acestor radiaţii, încep să fie evidenţiate tot mai serios de analizele ştiinţifice. Şi atunci, nu văd ce sens are să expun populaţia unui oraş la aşa ceva, doar din dorinţa de avea viteză mai mare pe Internet, în orice loc, în orice moment.”

Unii dintre voi mai mult ca sigur va aduceti aminte de faptul ca in urma cu mai bine de un deceniu existau temeri similare legate de turnurile de telefonie amplasate pe blocurile din orase, si totusi s-a trecut peste ele. Acelasi lucru se va intampla si cu 5G, pentru ca exista foarte multi bani la mijloc, si oricum, nimeni nu poate opri evolutiile tehnologice, indiferent cate articole despre pasari moarte a citit pe website-uri dubioase.

Primarul din Resita spune acum ca nu prea vrea 5G, insa peste cateva luni probabil ca lucrurile vor sta diferit, dupa ce operatorii de telefonie mobila isi vor dori sa aiba si acolo infrastructura, ceea ce nu poate fi spus acum.

Voi ce parere aveti despre opinia primarului din Resita ?