Android. PROBLEMA PERICULOASA cu Telefoanele Samsung si LG

Android. O problema periculoasa a fost descoperita pentru telefoanele Samsung si LG, iata cum sunt afectati utilizatorii din lumea intreaga de efectele sale.

Android problema telefoane samsung lg

Android. Telefoanele Samsung si LG au o problema foarte periculoasa care afecteaza un numar foarte mare de utilizatori din lumea intreaga, si trebuie sa stiti la ce va expuneti atunci cand le folositi in viata de zi cu zi. Mai exact, accelerometrul folosit in telefoanele Samsung si LG poate fi folosit pentru a asculta tot ce reda difuzorul acestor modele, iar asta din cauza unei vulnerabilitati existente in cadrul sistemului de operare Android.

Android. Vorbim aici despre interceptarea de apeluri telefonice, muzica, sau orice fel de alte sunete care sunt redate prin difuzoarele telefoanelor Samsung si LG, totul putand fi facut de la distanta de catre hackeri. Cercetatori ai universitatilor Alabama si Rutger au descoperit aceasta problma periculoasa pentru Android si telefoanele samsung, LG, iar din cauza ei oricine este vulnerabil in fata interceptarilor care pot dezvalui date sensibile.

Android. PROBLEMA PERICULOASA cu Telefoanele Samsung si LG

Android problema telefoane samsung lg interceptare

Android. Nu conteaza ce fel de sunete sunt redate de catre difuzor, deoarece prin intermediul acestei vulnerabilitati pot fi analizate vibratiile sunetelor pentru a le transforma in transcrieri ale cuvintelor “rostite” de telefoane. Problema este foarte periculoasa deoarece pe telefoanele Samsung si LG accelerometrele sunt mereu pornite, astfel ca prin Android pot fi monitorizate persoanele indiferent de ora la care se doreste colectarea de date.

Android problema telefoane samsung lg accelerometru

Android. Utilizatorii nici macar nu stiu ce se intampla cu telefoanele Samsung si LG cand hackerii ii intercepteaza, si desigur ca totul poate fi facut in timp real, oricand, prin internet. Problema principala vine nu doar de la exploatarea Android, ci si de la faptul ca accelerometrele sunt plasate foarte aproape de difuzoare, acest lucru facilitand interceptarea sunetelor redate de catre telefoanele Samsung si LG in orice fel de conditii de utilizare obisnuita.

Android. Modelele vechi de telefoane Samsung si LG sunt afectate fara dubiu de catre aceasta problema, insa si cele noi care au accelerometrele plasate foarte aproape de difuzoare pot fi afectate la fel.