RO-ALERT. ANUNT IMPORTANT pentru Clientii cu Telefoane Huawei

RO-ALERT. Un anunt foarte important pentru clientii cu telefoane Huawei a fost facut astazi de catre reprezentantii din Romania, iata ce au avut de declarat.

RO-ALERT telefoane huawei

RO-ALERT. Un anunt foarte important a fost facut astazi pentru clientii care detin telefoane de la Huawei, el venind direct de la agentia de comunicare din Romania pentru compania chinezeasca. Conform informatiilor furnizate astazi, toate telefoanele care sunt lansate in anul 2019 de catre compania Huawei sunt compatibile cu sistemul RO-ALERT din Romania, si nu au nevoie de vreo configurare facuta pentru a primi mesaje de la autoritatile din tara.

RO-ALERT. Modelele lansate pana in anul 2019 de catre compania Huawei au nevoie de efectuarea unor setari pentru a primi mesajele de alerta, insa modelele din 2019 au setarile deja incluse. Telefoanele Huawei din 2019 care au setarile RO-ALERT gata facute sunt : HUAWEI Mate 20X 5G, HUAWEI P30 Pro, HUAWEI P30, HUAWEI P30 lite, HUAWEI P Smart Z, HUAWEI P Smart 2019, HUAWEI Y7 2019, HUAWEI Y6 2019, HUAWEI Y5 2019.

RO-ALERT. ANUNT IMPORTANT pentru Clientii cu Telefoane Huawei

RO-ALERT. In momentul de fata compania Huawei lucreaza la actualizari software care sa implementeze automat setarile pentru sistem chiar si in telefoanele din 2017 – 2018 care inca nu le au facute de catre utilizatori. Cei care au telefoane Huawei din 2017 – 2018 nu primesc mesaje de la RO-ALERT daca nu au facut manual setarile, deci daca detineti un asemenea model, atunci stiti de ce inca nu primiti mesajele de la operatori, ceea ce va poate impiedica sa fiti in siguranta in Romania.

“Toate telefoanele lansate de Huawei în 2019 sunt compatibile cu sistemul de avertizare și alarmare a populației în situații de urgență – RO-ALERT. Smartphone-urile introduse anul acesta pe piață afișează în mod automat și în timp real conținutul mesajelor trimise de autorități în cazul unor dezastre naturale sau situații de criză, nefiind necesară o configurare specială.”

RO-ALERT. Mesajul celor de la Huawei este foarte important in contextul in care guvernul Romaniei impune ca telefoanele vandute peste cateva luni in Romania sa aiba obligtoriu compatibilicate cu sistemul de alertare. Telefoanele care nu sunt compatibile cu RO-ALERT vor fi scoase de la vanzare in mod obligatoriu de catre magazinele online, iar Huawei incearca sa-si rezolve problemele inainte de a se ajunge acolo.

RO-ALERT. Practic, daca aveti oricare dintre telefoanele de mai sus cumparate in cursul anului 2019, atunci veti primi cu siguranta mesaje de la autoritatil, insa in caz contrar, va trebui sa faceti singuri setarile.