BMW Criticata DUR pentru Abonamentele Anuale ale CarPlay

BMW carplay abonament

BMW a anuntat la inceputul anului trecut ca va percepe un abonament anual pentru masinile care au CarPlay integrat, asta in locul unei taxe unice de 300 de dolari. Acea taxa unica de 300 de dolari era perceputa pentru instalarea in masinile BMW a sistemului CarPlay, el fiind oferit gratuit timp de 1 an, dar apoi era platit tot un fel de abonament, doar ca in rata de leasing.

BMW percepe doar abonamentul anual de 80 de dolari, presupun ca euro in Europa, pentru CarPlay pentru toate masinile in care este integrat. BMW este singurul producator care cere vreun ban pentru CarPlay, si multa lume e suparata, pe buna dreptate pentru acest lucru, dar compania profita de buzunarele adanci ale clietilor sai.

BMW a impus abonamente anuale pentru CarPlay si este iar criticata

BMW ofera totusi CarPlay in mod exclusiv in masinile sale, Android Auto nefiind implementat, si sansele ca acest lucru sa se intample ar putea fi destul de mici. E posibil ca Apple sa treaca cu vederea faptul ca BMW cere bani pentru CarPlay doar pentru ca sistemul este implementat in mod exclusiv in masinile sale pentru clienti.

“Începând cu modelele din anul 2019, cu orice masina noua vanduta, BMW ii va cere proprietarului să plătească o taxă anuală de 80 USD pentru a conecta dispozitivul Apple iPhone la automobilul premium. Desi majoritatea producătorilor de automobile includ conectivitatea în majoritatea masinilor, ocazional fiind rezervata doar modelelor de lux, BMW va percepe abonamentul pentru toate.”

BMW nu a dat vreodata de inteles ca ar urma sa reduca preturile abonamentelor CarPlay, sau sa le anuleze cu totul, dar 80 de dolari, sau euro, pe an e oricum o suma infima in comparatie cu pretul masinii. In Romania BMW ofera CarPlay pe masini, impreuna cu un sistem de incarcare wireless pentru telefoanele iPhone.