Prima Pagina BMW BMW Lanseaza Abonamente Anuale pentru CarPlay

BMW Lanseaza Abonamente Anuale pentru CarPlay

BMW va continua sa ceara bani pentru oferirea CarPlay in masinile vandute la nivel global, doar ca va transforma optionalul intr-un abonament anual.

bmw abonamente anuale carplay

BMW este unul dintre cei mai mari producatori de automobile de pe planeta, iar in momentul de fata pare sa fie singurul, daca nu gresesc, care cere bani pentru CarPlay. BMW vinde masini care au CarPlay integrat in sistemul de navigatie si control a diverselor functii ale masinii, insa sistemul este oferit ca un optional care costa peste 300 de euro.

In SUA cei de la BMW cer 300 de dolari pentru CarPlay si un sistem de incarcare prin inductie, iar desigur ca decizia de a cere bani pe ceva oferit gratuit la alte automobile a fost criticata de mai toata lumea. In fata acestor critici, cei de la BMW au decis sa transforme plata pentru optionalul CarPlay intr-un abonament anual care costa 80 de dolari.

BMW spune ca acest abonament va fi gratuit in primul an dupa achizitia masinii, iar apoi va fi platit anual in cadrul unui leasing de 3 – 4 ani, dupa care va deveni, probabil, gratuit. Audi si Mercedes au CarPlay oferit standard in modelele care au sisteme de navigatie compatibile, insa cei de la BMW sunt “mai cu mot”, asa ca vor continua sa ceara bani pentru el.

Abonamentele anuale pentru folosirea CarPlay sunt deocamdata disponibile doar in SUA, insa cel mai probabil vor fi oferite si in alte zone de pe glob, inclusiv in Europa, poate chiar si Romania. Nici Android Auto n-a ajuns inca la BMW, desi Audi si Mercedes ofera tot standard acest sistem, asa ca mai sunt cateva lucruri pe care compania germana trebuie sa le rezolve.

“Unlike many automakers that offer Apple CarPlay in their new cars, BMW makes you pay for it on all of their models. The automaker next year will turn CarPlay into a subscription-based service rather than treating it as a one-time option.”

Ca sa fiu complet sincer, mi se pare stupid ca un software de acest gen sa fie vandut, chiar si pe baza de abonament, mai ales ca BMW e singura companie care face asta.

 • andrei0120

  Ce prostie

 • Srb Srb

  macar la bmw ai carplay prin WIFI…fata de mercedes etc unde trebuie prin cablu

 • unixes

  Se plateste 80$/an pentru ca daca dupa o perioada nu mai ai chef de car play sau vrei sa te schimbi pe android o poti face fara sa fi investit 300$.

 • ionion

  Da , BMW cere bani pt orice , de la update de harti la diverse servicii Connected Drive.
  Pe de alta parte nu Apple si fanii ar trebui sa se planga, pt ca ei sunt obisnuiti sa ceara si sa plateasca bani pt orice ce nu merita.

 • ionion

  Pt aia platesti 300 $ . Nici Apple nu are asa streamin WIFI pt propriile device-uri , decat daca conectezi un Apple TV.

 • Cos2free

  La Ford CarPlay e gratuit!!! La Ford !!!!!!!

 • Andrei

  Din pacate in Romania nici o reprezentata nu a auzit de CarPlay si chiar daca ai cumparat o masina din 2017 de la ei nu poti folosii inca Romania CarPlay :(((((((((

 • creed

  iDrive este cel mai bun sistem de navigație , acesta Find al celor de la BMW , însă ce fac ei acum …sa ceara bani pentru lucruri ce alți le oferă gratuit , așa cum este și normal, arată un singur lucru, acela ca BMW se gândește mai presus de orice la veniturile lor și vor sa stoarcă bani din orice . Am un bmw cu Navigație Profesională , iar funcțiile de internet ce credeți , NU FUNCȚIONEAZĂ , pentru ca România și pentru ca Abonament 😂 . Niște jigodi care nu mai fabrica nici mașinile măcar la același nivel .

 • ionion

  Fa-ti cont de Connected drive pe Germania sau Anglia si plateste acolo pt serviciile de care ai nevoie .- daca ai optiunea in masina .
  In Romania aceste servicii functioneaza deocamdata decat pt masinile noi vandute aici.

 • Andrei

  Crede-ma ca am ajuns la BMW Munich 🙂
  Masina(un F15) am cumparat-o de noua de la Auto Cobalcescu in iunie 2017.
  VIN-ul e marcat ca vandut din Romania.
  Nu poate fi inregistrata in nici un ConnectedDrive din lume 🙁
  Peste tot iti dau reject.
  Astept sa invie sa se nasca ConnectedDrive Romania in 2018

 • Cristi

  Nu stiu de unde ai cumparat masina si la ce reprezentanta ai intrebat. Eu am luat un Golf 2017, mi-au explicat despre CarPlay si functioneaza perfect. Din pacate doar pe cablu; inteleg ca Apple ii restrictionau sa nu functioneze pe wireless…

 • Andrei

  Sunt doua groupuri total diferite. BMW si VW
  De asemenea sunt doua abordari diferite ale producatorilor Auto.
  Nu e o restrictionare de la Apple ci de la BMW in cazul meu 🙁

 • amfetamin

  Mergi la “băieți”,au rezolvare pt orice! In Timișoara și-a făcut cumnatul meu la un 530GT update la hărți și sa fie valabil for ever,nu doar pt 1-2 ani. Știu ca avea nevoie de un stick USB de minim 64 gb.

 • Andrei

  Masina vine din fabrica cu harti gratuite pana in 2020.
  Dar acestea sunt pe iDrive. Am ultimul update. Il faci gratuit si usor de pe net.
  Eu imi doresc Apple CarPlay nu harti 🙁

 • Terrymada

  Doamne urate masini Gt-urile de la BMW.

 • ionion

  Interesant . Am masina de Germania si am inregistrat-o in ConnectedDrive pe Anglia – e drept ca e 2014.
  Probabil o sa poti si tu sa o inregistrezi dupa ce iese din garantie , daca nu se avanseaza cu serviciile din Romania pana atunci.

 • ionion

  Nu sunt coduri FSC ( pt harti ) forever pt navigatia lui – este NBT EVO , ultimul model de la BMW .

 • Mircea Radulescu

  La mine funcționează partea de internet 4g. Am luat mașina cu un pachet care include accesul la internet pe 10 ani. X3 2017