BMW Lanseaza Abonamente Anuale pentru CarPlay

BMW va continua sa ceara bani pentru oferirea CarPlay in masinile vandute la nivel global, doar ca va transforma optionalul intr-un abonament anual.

bmw abonamente anuale carplay

BMW este unul dintre cei mai mari producatori de automobile de pe planeta, iar in momentul de fata pare sa fie singurul, daca nu gresesc, care cere bani pentru CarPlay. BMW vinde masini care au CarPlay integrat in sistemul de navigatie si control a diverselor functii ale masinii, insa sistemul este oferit ca un optional care costa peste 300 de euro.

In SUA cei de la BMW cer 300 de dolari pentru CarPlay si un sistem de incarcare prin inductie, iar desigur ca decizia de a cere bani pe ceva oferit gratuit la alte automobile a fost criticata de mai toata lumea. In fata acestor critici, cei de la BMW au decis sa transforme plata pentru optionalul CarPlay intr-un abonament anual care costa 80 de dolari.

BMW spune ca acest abonament va fi gratuit in primul an dupa achizitia masinii, iar apoi va fi platit anual in cadrul unui leasing de 3 – 4 ani, dupa care va deveni, probabil, gratuit. Audi si Mercedes au CarPlay oferit standard in modelele care au sisteme de navigatie compatibile, insa cei de la BMW sunt “mai cu mot”, asa ca vor continua sa ceara bani pentru el.

Abonamentele anuale pentru folosirea CarPlay sunt deocamdata disponibile doar in SUA, insa cel mai probabil vor fi oferite si in alte zone de pe glob, inclusiv in Europa, poate chiar si Romania. Nici Android Auto n-a ajuns inca la BMW, desi Audi si Mercedes ofera tot standard acest sistem, asa ca mai sunt cateva lucruri pe care compania germana trebuie sa le rezolve.

“Unlike many automakers that offer Apple CarPlay in their new cars, BMW makes you pay for it on all of their models. The automaker next year will turn CarPlay into a subscription-based service rather than treating it as a one-time option.”

Ca sa fiu complet sincer, mi se pare stupid ca un software de acest gen sa fie vandut, chiar si pe baza de abonament, mai ales ca BMW e singura companie care face asta.