RO-ALERT. Astazi am Primit PRIMUL Mesaj de Alerta pe iPhone

RO-ALERT. Astazi am primit primul mesaj de alerta pe iPhone la aproape un an de zile dupa ce sistemul a fost lansat in Romania, iata la ce sa te astepti.

RO-ALERT. Astazi am Primit PRIMUL Mesaj de Alerta pe iPhone

RO-ALERT. La aproape un an de zile de cand sistemul de avertizare in caz de urgenta a fost lansat in Romania, abia astazi am primit si primul mesaj de alerta, care de fapt a fost unul pentru testarea sistemului. V-am spus inca de saptamana trecuta ca autoritatile testeaza sistemul RO-ALERT din nou in Romania pentru a verifica modul de functionare, si se pare ca au inceput intr-un final sa trimita mesajele si pe telefoanele iPhone.

RO-ALERT. Puteti vedea mai jos mesajul care a ajuns la mine, in Bucuresti, pentru prima oara astazi, si lasand la o parte faptul ca e scris gresit, macar am primit ceva intr-un final. Intreband la Orange si Digi Mobil daca RO-ALERT functioneaza si pe iPhone, am primit doar raspunsuri evazive si nimic concret, insa desi Apple a implementat suport inca din decembrie pentru telefoanele sale, iata ca abia acum mi-a venit si primul mesaj.

RO-ALERT functioneaza si pe iPhone in Romania

RO-ALERT. Astazi am Primit PRIMUL Mesaj de Alerta pe iPhone imagine
Mesaj de test primit prin RO-ALERT pe iPhone.

RO-ALERT. Apple e obligata din 2019 sa vanda in Romania telefoane care pot primi mesaje prin acest sistem de avertizare in caz de urgenta, si toate sunt compatibile cu el inca din anul 2018, atat timp cat au iOS 12.3.x minim. Setarile pentru primirea de mesaje prin RO-ALERT sunt disponibile la “fundul” paginii pentru controlarea notificarilor din aplicatii, deci de acolo puteti activa, sau dezactiva primirea, si desigur ca nu va recomand sa renuntati la mesaje.

RO-ALERT. Primind pentru prima oara un mesaj de genul acesta, trebuie sa recunosc faptul ca nu e chiar atat de inspaimantator precum au spus unii, dar iti atrage cu siguranta atentia, si sunetul nu dispare automat. RO-ALERT a fost gandit pentru a atentiona lumea cand exista situatii reale de urgenta, si mesjaul de alerta te poate trezi din somn fara probleme, sau te poate speria in anumite situatii, dar e util.

RO-ALERT. Testele pentru sistem vor continua si in perioada urmatoare, iar acum veti primi si pe telefoanele iPhone, daca n-ati avut deja ocazia sa experimentati acesti lucru.