EXPLOZIA Bateriei terte dintr-un iPhone Arata la ce PERICOL esti Expus (VIDEO)

Explozia unei baterii terte dintr-un iPhone 5S iti arata la ce pericole foarte mari te expui cand le folosesti in telefoanele pe care le detii.


Replacement phone I got exploded in my face the other day. Luckily my work got it on video. from Wellthatsucks

In clipul video de mai sus puteti vedea cla ce pericol suntem expusi cand folosim in telefoanele noastre baterii terte de la producatori pe care nu ii cunoaste, si despre a caror calitate nu stim nimic. Clipul video a fost filmat intr-un service de telefoane mobile din SUA, acolo un angajat incercand sa inlocuiasca bateria unui iPhone 5S, insa aceasta i-a explodat in fata, si putea provoca rani foarte grave, dar de aceasta data nu a fost asa.

Bateria acelui telefon iPhone 5S era una terta, deci nu de la compania Apple, ci de la vreun producator necunoscut din China, si nu se stie de ce a explodat cand a fost desfacuta carcasa telefonului mobil. E posibil ca angajatul sa o fi perforat in momentul in care telefonul iPhone 5S a fost deschis, sau e posibil ca explozia sa aiba legatura cu o componenta defecta, sau o calitate foarte slaba pentru materialele de protectie folosite.

EXPLOZIA Bateriei terte dintr-un iPhone Arata la ce PERICOL esti Expus

Telefonul era detinut de catre cel care a incercat sa-i schimbe bateria, procesul incepand dupa ce aceasta s-a umflat, iar el voia sa vada ce anume se intampla, desi era evident ca bateria e de vina. Nu se stie de aici ce s-a intamplat, daca ea a fost perforata, sau pur si simplu a explodat cand presiune a fost pusa mai mult decat trebuia intr-o anumita zona, dar asa vedeti cat de periculoase sunt bateriile terte.

“Bateria a fost înlocuită de un coleg care a deținut inițial telefonul și crede că este un echipament defect. Bateria se umfla când o incarcam și el desfacea telefonul pentru a vedea ce se întâmplă.”

O alta problema sta in faptul ca bateriile care ard nu ar trebui sa fie stinse calcand pe ele, deoarece caldura degajata de catre materialele din interior depaseste 500 de grade Celsius, deci va poate face o gaura in picior. Desigur ca si o gaura in cap, sau in mana, e la fel de usor de obtinut daca aveti telefonul la ureche in momentul in care explozia are loc si focul trece prin carcasa, asa ca evitati bateriile terte.

Apple le recomanda de ani de zile clientilor sa nu foloseasca baterii terte in telefoanele iPhone, iar clipurile video de acest gen ne arata cat de periculos este totul.