Primul iPhone cu Modem 5G Apple va fi Lansat Foarte Tarziu

Primul iPhone cu modem 5G produs de catre Apple va fi lansat foarte tarziu, iata care sunt planurile americanilor cu privire la aceste produse importante.

Primul iPhone Modem 5G Apple Lansat Foarte Tarziu

Apple a cumparat divizia de modem-uri a Intel, si intentioneaza sa se foloseasca de inginerii de acolo, plus brevetele de inventie, pentru a crea modem-uri 5G proprii pe care sa le integreze in produse. Apple si-a stabilit un obiectiv foarte indraznet pentru asta, mai exact anul 2021 pentru a lansa si primele produse care sa aiba modem-uri 5G integrate, desi obiectivul anterior era anul 2025, cand Intel inca mai conducea lucrurile.

Primul iPhone 5G va fi lansat de catre Apple in 2020, insa cu modem-uri create de catre cei de la Qualcomm, acesta fiind motivul principal pentru care Apple a decis sa reinceapa colaborarea cu aceasta companie. Chiar daca primul iPhone 5S va fi lansat in 2020, in 2021 compania Apple ar putea include primele sale modem-uri 5G in tabletele iPad, sau in MacBook-uri, acestea fiind singurele pe care ar putea testa tehnologia.

Primul iPhone cu Modem 5G Apple va fi Lansat Foarte Tarziu

Apple nu va implementa primele modem-uri 5G proprii in iPhone, deoarece acolo nu prea exista loc de experimente prea multe insa in iPad si MacBook acestea pot fi facute mult mai usor de catre americani. De foarte mult timp este asteptat un MacBook care sa aiba conectivitatea 4G printr-o cartela SIM, si am putea avea parte de asta pentru 5G, impreuna cu tehnologia eSIM, implementata deja inclusiv in telefoanele iPhone de anul trecut.

“O persoană familiarizată cu această chestiune a declarat că Apple intenționează să utilizeze modem-urile Qualcomm pentru un iPhone 5G în 2020, dar dorește să aibă o tehnologie modernă de modem 5G gata de utilizare în unele dintre produsele sale până în 2021. Intel a anunțat anterior planurile de a avea un modem 5G gata până în 2020, astfel încât achizitionarea activelor Intel ar putea ajuta Apple să-și atingă ținta.”

Apple vrea intotdeauna sa controleze cam tot ceea ce inseamna sistem de operare si componente pentru produsele sale, si achizitia de acum este o noua dovada a intentiilor de a incerca sa ofere o experienta controlata de ea. Desigur ca este nevoie de timp pentru ca tot ceea ce a dezvoltat Intel sa faca tranzitia spre produsele Apple, si sa existe o optimizare foarte buna pentru ele, deci 2021 ar putea fi totusi un obiectiv mult prea indraznet.

Chiar si asa, in 2020 vom avea primele telefoane iPhone care au conectivitate 5G, si e bine ca nu vom avea modem-uri de la Intel, cele 4G fiind mult mai proaste decat cele de la Qualcomm.