RCS & RDS. Orange, Vodafone, Telekom, SINGURA Metoda de LOCALIZARE EXACTA la 112

RCS & RDS, Orange, Vodafone, Telekom, nu te localizeaza exact cand suni la 112, insa STS a dezvaluit singura metoda prin care pot fi salvat de autoritati.

RCS & RDS. Orange, Vodafone, Telekom, SINGURA Metoda LOCALIZARE EXACTA 112

RCS & RDS, Orange, Vodafone, Telekom, le ofera operatorilor de la serviciul de urgenta 112 geolocalizare pentru apelurile telefonice, insa in baza unei triangulari facute in baza celulei GSM la care este conectat telefonul de pe care se suna. Aceste localizari nu sunt exacte, cel putin conform STS, deoarece RCS & RDS, Orange, Vodafone, Telekom, ar furniza o arie mare, de cativa kilometri, in care s-ar afla apelantul, iar asta, aparent, pentru ca la asta a ramas tehnologia mobila in anul 2019.

RCS & RDS, Orange, Vodafone, Telekom, nu pot oferi localizare exacta pentru apelurile de ajutor facute la 112, insa STS spune ca aplicatia apel 112 este singura sansa pentru o persoana care are nevoie de ajutor. Aplicatia apel 112 a fost lansata de catre cei de la STS anul trecut, iar ea furnizeaza informatii suplimentare de geolocalizre peste ceea ce pot oferi RCS & RDS, Orange, Vodafone, Telekom, in baza triangularii prin celulele GSM.

RCS & RDS. Orange, Vodafone, Telekom, SINGURA Metoda de LOCALIZARE EXACTA la 112

RCS & RDS, Orange, Vodafone, Telekom, ofera informatii ce localizare primara pentru serviciul 112, insa aplicatia apel 112 adauga in plus informatii preluate de la GPS-ul telefonului, daca acesta este activ. Desigur ca e nevoie si de o conexiune de internet, o inregistrare prealabila in sistem, si abia apoi informatiile furnizate de aplicatia apel 112 pot fi combinate cu cele de la RCS & RDS, Orange, Vodafone, Telekom, pentru a oferi localizare exacta, la doar cativa metri, sau zeci de metri, de locul unde se afla victima.

RCS & RDS, Orange, Vodafone, Telekom, nu pot implementa tehnologiile acestea in telefoane, ele trebuie sa vina de la producatori, dar STS spune ca aplicatia ape 112 are deja 32.186 de descarcari pe iOS si Android. Dintre acestea, doar 409 apeluri au fost initiate prin RCS & RDS, Orange, Vodafone, Telekom, catre serviciul de urgenta 112 prin aceasta aplicatie, un numar foarte mic, dar de inteles, avand in vedere ca e ceva separat.

Nu stiu cata lume se gandeste intr-o situatie de urgenta sa-si caute aplicatia apel 112 prin telefon pentru a initia apelul cu localizare exacta, iar asa ea este in mare parte inutila pentru scopul principal al 112, salvarea de vieti.