APEL 112. STS Lanseaza Aplicatia de LOCALIZARE pentru URGENTE

APEL 112. STS a lansat astazi o aplicatie pentru localizare in caz de urgente si apelarea serviciului 112, ea fiind disponibila pentru telefoane iPhone si Android.

APEL 112 sts

APEL 112. STS a anuntat astazi lansarea unei aplicatii pentru telefoane iPhone si Android care are menirea de a-i ajuta pe operatorii serviciului de urgenta 112 sa localizeze mai rapid initiatorii apelurilor catre serviciu. V-am spus acum cateva luni ca STS avea in plan sa lanseze ceva care sa permita localizarea mai usoara a oamenilor care apeleaza serviciul unic de urgenta 112, iar aplicatia APEL 112 este o solutie foarte interesanta pentru aceasta problema.

APEL 112. Aplicatia celor de la STS foloseste sistemul AML, Advanced Mobile Location, pentru a transmite catre serviciul unic de urgenta locatia apelantului folosind internetul si GPS-ul, sau doar ultimul, daca nu exista conexiune de internet. Aplicatia APEL 112 trebuie instalata in telefoane si trebuie urmati pasii din momentul deschiderii pentru ca ea sa fie configurata si sa poata trimite catre autoritati locatia noastra in momentul in care initiem un apel de urgenta prin intermediul ei.

APEL 112 este aplicatia STS care te localizeaza mai usor pentru apelurile 112

APEL 112 localizare urgenta

APEL 112. In baza descrierii facute de catre cei de la STS, oamenii trebuie sa initieze apelul catre serviciul de urgenta 112 prin intermediul acestei aplicatii pentru ca locatia sa fie transmisa in mod corect catre operator. Asta inseamna, din cate-mi dau eu seama, ca daca initiati apelul folosind aplicatia standard pentru apelare, din iOS sau Android, atunci aplicatia APEL 112 nu va putea transmite locatia voastra exacta in momentul in care initiati apelul.

Aplicaţia permite transmiterea localizării apelanţilor 112 atunci când apelul de urgenţă este generat dintr-o reţea naţională de telefonie mobilă.  Utilizarea aplicaţiei presupune activarea şi existenţa serviciilor de date (acces Internet) şi a serviciului de localizare (GPS) ale telefonului mobil. În lipsa serviciului de date, poziţia apelantului va putea fi totuşi comunicată operatorului 112 în timpul conversaţiei telefonice pentru că aplicaţia permite afişarea coordonatelor GPS.

APEL 112. Din cate stiu, iOS are implementat standard un sistem similar AML, daca nu chiar acesta, si o colaborare dintre Apple si STS ar putea avea drept finalitate transmiterea locatiei la apelarea 112, indiferent cum se face asta. Pana una-alta, puteti descarca in momentul de fata aplicatia APEL 112 pentru iPhone(Call 112 RO) si pentru Android(Call 112 RO), iar chiar daca la o prima vedere ea nu vi se pare utila, va recomand sa o instalati, pentru ca nu se stie cand ati putea avea nevoie de ea.