Schimbarea Windows 10 facuta OFICIAL de catre Microsoft

Windows 10 are o schimbare foarte importanta facuta in mod oficial de catre compania Microsoft pentru clienti, iata ce poate fi folosit chiar de astazi.

Schimbarea Windows 10 facuta OFICIAL catre Microsoft

Windows 10 are in mod oficial facuta o schimbare foarte importanta de catre compania Microsoft, ea fiind initial zvonita acum o luna de zile, insa astazi totul a devenit oficial pentru clientii cu calculatoare. Mai exact, acum o luna v-am spus ca o aplicatie noua pentru Windows 10 va inlocui integrarea actuala pentru Cortana care exista in cadrul sistemului de operare, iar ieri totul a devenit oficial prin lansarea sa in versiune beta pentru utilizatori.

Windows 10 are in cea mai recenta versiune beta disponibila si aplicatia speciala care permite folosirea Cortana in mod independent, aceasta fiind desigur oferita tot in versiune beta pentru cei ce testeaza software-ul. Cortana va avea cum o interfata intalnita de obicei la aplicatiile de mesagerie, iar asta pentru ca in Windows 10 s-a considerat ca e nevoie de o asemenea schimbare pentru a face software-ul mult mai atractiv pentru clientii interesati de el.

Schimbarea Windows 10 facuta OFICIAL de catre Microsoft

Schimbarea Windows 10 facuta OFICIAL catre Microsoft cortana
Aplicatia Cortana din WIndows 10 disponibila in versiune beta de la Microsoft.

Noua aplicatie Cortana pentru Windows 10 permite atat folosirea de comenzi vocale, cat si de comenzi text, deci utilizatorii pot sa afle informatiile dorite ca si cum ar cauta pe motorul de cautare al celor de la GOogle. Separat de asta, in versiunea noua, Cortana este capabila sa deschida aplicatii, sa administreze liste, sa seteze reminder-uri, alerme, timere, deci utilizatorii au in Windows 10 exact ceea aveau si pana acum, doar ca intr-o aplicatie separata de interfata.

Windows 10 nu are chiar toate functiile Cortana disponibile pentru utilizatori deocamdata, iar asta pentru ca aplicatia este oferita momentan in versiune beta, dar ele vor fi implementate incetul cu incetul pentru toata lumea. Aplicatia este oferita pentru cei care sunt inscrisi in Fast Ring pentru a testa versiunile preview ale sistemului de operare, build-ul 18945 fiind cel care permite folosirea sa, insa el va fi lansat in mod oficial abia in primavara anului 2020 de americani.