Huawei Anunta un MARE SUCCES si PROBLEMA MAJORA a Sanctiunilor

Huawei anunta un foarte mare succes, dar si o problema majora din cauza sanctiunilor din SUA, iata cu ce se confrunta chinezii in momentul de fata.

Huawei Anunta un MARE SUCCES si PROBLEMA MAJORA a Sanctiunilor

Huawei a anuntat astazi rezultatele financiare pentru T2 2019 si S1 2019, dezvaluind ca incasarile sale au crescut cu nu mai putin de 23% in al doilea trimestru din acest an fata de aceeasi perioada a anului trecut. Rezultatele financiare Huawei pentru S1 2019 sunt impresionante, iar asta pentru ca o buna parte din T2 2019 a fost marcat de sanctiunile din SUA, iar acest lucru s-a resimtit din plin in vanzarile de telefoane, nu asa mult in incasari.

Huawei a anuntat ca a vandut 118 milioane de smartphone-uri in S1 2019, in crestere cu 25% fata de aceeasi perioada anului trecut, si asta e deasemenea impresionant, insa compania a ascuns o mare problema. In T1 si T2 2019 chinezii au vandut cate 59 de milioane de smartphone-uri, deci vanzarile n-au crescut de la un trimestru la altul, asa cum s-a intamplat in fiecare dintre cei 5 ani anteriori, si desi seria Huawei P30 PRO a fost lansata in martie.

Huawei Anunta un MARE SUCCES si PROBLEMA MAJORA a Sanctiunilor

Huawei Anunta un MARE SUCCES si PROBLEMA MAJORA a Sanctiunilor vanzari
Vanzarile de telefoane Huawei in primele 2 trimestre ale ultimilor 6 ani.

Huawei a stagnat in ceea ce priveste cresterea pentru vanzarile de smartphone-uri desi a lansat o noua serie foarte importanta pe piata, iar acesta este efectul sanctiunilor impuse in SUA. Este extrem de posibil ca in T3 2019 vanzarile Huawei sa scada substantial din cauza sanctiunilor din SUA, scaderea putand fi, din punct de vedere procentual, sau pe unitati, mai mare decat ceea ce se vede in mod normal intre cele doua trimestre fiscale.

Huawei Anunta un MARE SUCCES si PROBLEMA MAJORA a Sanctiunilor china
Evolutia vanzarilor de telefoane Huawei in China.

Huawei a reusit sa nu inregistreze o scadere a vanzarilor de smartphone-uri intre T1 si T2 2019, ca o premiera, multumita unei cresteri substantiale a vanzarilor din China, acolo unde patriotismul si recomandarile guvernului au ajutat. Huawei a reusit sa-si creasca cota de piata in China la 38%, cu vanzari de aproximativ 37 de milioane de smartphone-uri, deci mai bine de jumatate din ceea ce a vandut global, iar asta arata ce a ajutat-o.

Huawei ar fi scazut serios in vanzari daca n-ar fi reusit sa convinga chinezii, impreuna cu guvernul local, sa ii cumpere produsele si sa o tina in continuare deasupra celor de la Apple.