iOS 12 are o PROBLEMA GRAVA Demonstrata de catre Google

iOS 12 are o problema foarte grava dezvaluita de catre compania Google, americanii prezentand cum pot fi sparte foarte usor iDevice-urile companiei Apple.

ASA Transferi Datele intre Telefoanele iPhone in iOS 12.4 (VIDEO)

iOS 12 are o problema grava demonstrata de catre compania Google pentru a le arata celor de la Apple ca solutiile implementate pentru a o rezolva nu sunt chiar atat de bune, iar utilizatorii sunt in continuare afectati. Cei de la Google au descoperit 6 vulnerabilitati foarte grave in cadrul sistemului de operare iOS 12, iar acompania Apple a incercat sa le rezolve pe toate in iOS 12.4, insa din pacate nu a reusit sa rezolve una dintre ele, care inca persista.

Cele 6 vulnerabilitati descoperite in cadrul sistemului de operare iOS 12 sunt atat de grave incat un hacker trebuie doar sa trimia un mesaj utilizatorului, iar la simpla vizualizare a acestuia, hack-ul este initiat. Prin acest hack sistemul de operare iOS 12 este exploatat intr-o asemenea maniera incat poate fi rulat cod nesemnat chiar si de la distanta, hackerul putand sa preia control total asupra sistemului de operare.

iOS 12 are o PROBLEMA GRAVA Demonstrata de catre Google

iOS 12 nu are in momentul de fata dovezia le exploatarii acestor vulnerabilitati, cei de la Google tinandu-le secrete pana in momentul in care compania Apple le-a rezolvat in versiunile anterioare iOS 12.4. Singura vulnerabilitate care inca mai poate fi folosita pentru a ataca iDevice-urile ce ruleaza iOS 12 nu a fost dezvaluita de catre compania Google inca, dar daca nu va fi rezolvata, atunci va fi dezvaluita in mod public in curand.

“Potrivit cercetătorului, patru dintre cele șase erori de securitate pot duce la executarea codului rău intenționat pe un dispozitiv iOS de la distanță, fără a fi necesară interacțiunea utilizatorului. Tot ce un atacator trebuie să facă este să trimită un mesaj malformat la telefonul unei victime, iar codul rău intenționat se va executa odată ce utilizatorul se deschide și vizualizează articolul primit.”

iOS 12 va avea mai mult ca sigur o noua actualizare publicata de catre compania Apple pentru a fi inchisa si aceasta vulnerabilitate foarte grava, care ar putea permite controlarea de la distanta a iDevice-urilor. Nu se stie de cat timp va avea nevoie Apple pentru a lansa vreo actualizare pentru iOS 12, insa este de asteptat ca ea sa fie disponibila in urmatoarele saptamani, cel mai probabil inainte ca Google sa le prezinte public si pe celelalte.

In momentul de fata este recomandabil sa instalati iOS 12.4 pentru a fi in siguranta in fata vulnerabilitatilor, hackerii putandu-va controla telefoanele fara sa stiti, cu un mesaj pe care nici nu l-ati intelege.