Apple e DISTRUSA de Huawei in Vanzarile de Telefoane in T2 2019

Huawei a distrus compania Apple in vanzarile de telefoane mobile in T2 2019, chinezii mentinandu-se in fruntea americanilor, si la mica distanta de coreeni.

Apple e DISTRUSA de Huawei in Vanzarile de Telefoane in T2 2019

Huawei a reusit in T2 2019 imposibilul, si ramane in continuare cu mult inaintea Apple, si in urmarirea Samsung, in ceea ce priveste vanzarile de smartphone-uri la nivel global. In comparatie cu T2 2018, compania Huawei este creditata cu o crestere de 4 milioane de unitati a vanzarilor de smartphone-uri, ceea ce nu poate fi spus in cazul Apple, pentru care vanzarile au scazut cu aproximativ 3 milioane de unitati, ceea ce e o problema mare.

Huawei nu a reusit sa creasca la fel de mult ca Samsung in T2 2018, dar diferenta este mica intre ele, cel putin la crestere, pentru ca la vanzarile totale diferenta ramane in continuare destul de mare. Daca intre Huawei si Samsung vorbim despre o diferenta de aproape 18 milioane de unitati, fata de Apple diferenta este de aproape 21 de milioane de unitati, substantial mai mare in comparatie cu ceea ce s-a inregistrat in T2 2018 intre cele doua companii.

Apple e DISTRUSA de Huawei in Vanzarile de Telefoane in T2 2019

Apple e DISTRUSA de Huawei in Vanzarile de Telefoane in T2 2019 strategy analytics
Vanzarile globale de smartphone-uri in T2 2019 conform Strategy Analytics.

Huawei reuseste sa ramana pe locul 2 in topul vanzatorilor de smartphone-uri, si cu mult inaintea Apple, in ciuda sanctiunilor care au fost impuse impotriva chinezilor de catre americani inca din luna aprilie. Vanzarile internationale ale celor de la Huawei au scazut cu 60% in luna mai, conform unuia dintre presedintii companiei, dar asta nu a oprit totusi cresterea in vanzari, desi ritmul a scazut considerabil fata de T2 2018.

Huawei a avut parte si de o evolutie pozitiva a incasarilor in T2 2019, insa mult mai mica decat ceea ce am vazut in T1 2019, impactul sanctiunilor din SUA facandu-si din plin efectele si reducand cresterile inregistrate in trecut. Situatia nu se va opri aici daca sanctiunile din SUA nu vor fi ridicate de catre americani, asa ca e de asteptat ca Huawei sa inregistreze in T3 2019 o posibila prima scadere a incasarilor, dar si a profitului.

Huawei a avut in T2 2019 parte de un succes surprinzator de mare, dar urmatoarele luni vor prezenta mai bine cat de mare e impactul acestor sanctiuni.