Cum te URMARESTE Netflix in SECRET, si DE CE a Facut Asta

Netflix. Aplicatia de streaming video isi urmareste in secret utilizatorii din lumea intreaga cu o noua functie, iata explicatia pentru implementarea sa.

Cum e URMARESTE Netflix in SECRET, si DE CE a Facut Asta

Netflix. Compania americana are dezvaluita in mod surprinzator o practica pe care lumea o uraste in cazul altor servicii similare, si nu numai, dar asta nu a oprit-o din a face in secret ceva ce nicio platforma n-ar trebui sa faca. Mai exact, aplicatia Netflix a inceput sa urmareasca activitatile fizice ale utilizatorilor sai, adica atunci cand acestia sunt in miscare, lucru care in mod normal nu ar fi trebui facut de o aplicatie de acest gen.

Netflix. Compania americana a confirmat faptul ca a implementat un asemenea sistem in aplicatiile sale pentru anumiti utilizatori, scopul fiind de a imbunatati modul in care se face streaming video prin intermediul sau. Practic, Netflix da de inteles ca vrea sa urmareasca momentele in care utilizatorii sunt in miscare, iar conexiunea de internet are viteze fluctuante, astfel ca si streaming-ul video se poate face la calitate diferita.

Cum te URMARESTE Netflix in SECRET, si DE CE a Facut Asta

Netflix. Se pare ca aceasta functionalitate este implementat doar pentru cei care au Android Q instalat in propriile telefoane si folosesc aplicatia de streaming video in momentul de fata. Totul are la baza un API special pe care cei de la Netflix l-au implementat pentru acest nou sistem de operare, iar utilizatorii trebuie sa ii ofere aplicatiei acces la informatiile despre miscare pentru ca ea sa poata monitoriza ceea ce fac ei.

“Încercăm continuu modalități de a oferi membrilor noștri o experiență mai bună. Aceasta a făcut parte dintr-un test pentru a vedea cum putem îmbunătăți calitatea redării videoclipurilor atunci când un membru este în mișcare. Doar unele conturi sunt în test și nu avem în prezent planuri de a le extinde.”

Netflix. E interesant ceea ce vrea sa faca platforma, iar asta in conditiile in care pana acum nicio alta nu a mai preluat informatii de acest gen pentru a imbunatati calitatea stream-urilor video pentru utilizatori. E greu de spus in ce masura Netflix va putea intr-adevar sa ofere calitate mai buna pentru streaming daca preia aceste informatii, dar e bine de stiut ca macar incearca sa-si imbunatateasca serviciile in momentul de fata.