Politia Romana Cumpara Drone Performante, ce va face cu ele

Politia Romana cumpara noi drone performante pentru misiunile operative pe care le va face, iata cat investeste, si ce specificatii trebuie sa aiba acestea.

Politia Romana Cumpara Drone Performante, ce va face cu ele

Politia Romana se pregateste sa cumpere drone performante pentru misiunile pe care le va desfasura in Romania, si vorbim despre o investitie consistenta pentru produse precum cele pe care le vedem prin filme. Politia Romana are pregatita suma de 900.000 de euro pentru achizitia catorva zeci de drone care vor usura misiunile operative pe care autoritatile le vor avea de desfasurat in urmatorii ani in Romana pentru a proteja cetatenii.

Politia Romana vrea ca aceste drone sa aiba o autonomie minima de zbor de 50 de minute, si sa functioneze pe o raza de 5 kilometri, deci vorbim despre drone foarte performante, net superioare celor comerciale. Mai mult decat atat, Politia Romana vrea ca aceste drone sa poata transmite imagini in format HD la calculatoarele de la care sunt controlate, si sa aiba camere capabile sa faca zoom optic de pana la 30X, fara sa se piarda mlt din calitate.

Politia Romana Cumpara Drone Performante, ce va face cu ele

Politia Romana va finanta achizitia de drone din bugetul propriu, iar primele oferte sunt asteptate de la companii in cursul lunii viitoare, deci achizitia ar putea avea loc anul acesta, cel mai probabil. Politia Romana are in momentul de fata drone pe care le foloseste in unele misiuni, insa desigur ca nu are suficiente pentru a acoperi necesarul la nivel national, astfel ca face o investitie destul de mica pentru echipare.

“Existentul la momentul actual nu acoperă deficitul de sisteme de vehicule aeriene fără echipaj uman la bord (UAS) la nivelul Poliției Române. Ca atare, finalizarea prezentei proceduri de achiziție este un factor esențial în ceea ce privește creșterea gradului de dosare cu UAS pentru buna desfășurare a misiunilor operative specifice pe linia supravegherii aerine.”

Politia Romana poate folosi dronele acestea pentru a face recunoastere in multe tipuri de misiuni, le poate folosi pentru a supraveghea orase de mici dimensiuni, si le poate folosi inclusiv pentru a supraveghea drumurile publice. Dronele din categoria celor cautate pentru achizitie de catre Politia Romana pot ajunge sa coste si peste 10.000 de euro bucata, doar camerele costand cateva mii de euro.

Politia Romana nu a detaliat prea mult pana acum ce fel de misiuni a facut folosind dronele pe care le are in echipare, si ar fi interesant de vazut daca o va face vreodata.