Politia Romana. AMENDA daca Folosesti Telefonul pe Bicicleta

Politia Romana. O noua ordonanta de urgenta adoptata de catre Guvernul Romaniei aduce amenzi si daca folosesti telefonul pe bicicleta, trotineta, scooter, sau masina.

Politia Romana AMENDA daca Folosesti Telefonul pe Bicicleta

Politia Romana. O schimbare pregatita pentru legislatia rutiera din Romania le va permite politistilor sa amendeze inclusiv persoanele care folosesc telefoanele mobile cand sunt pe bicicleta, trotineta, si nu numai. Textul de lege spune ca Politia Romana poate amenda si persoanele care folosesc telefoanele mobile si cand conduc un vehicul pentru care nu e obligatorie detinerea unui permis de conducere, iar aici intra cam tot de la biciclete la diverse scootere.

Politia Romana. Aceasta schimbare pentru lege este impusa impreuna cu cea prin care inclusiv conducatorii de automobile pot primi amenda daca tin in mana telefonul cand se afla la volan. Pana acum se aplica amenda de catre Politia Romana doar daca se vorbea la telefon, sau eventual daca se trimiteau mesaje, etc, dar acum simpla tinere in mana a telefonului, chiar si fara a-l folosi, se poate pedepsi cu amenda de pana la 1200 de LEI.

Politia Romana. AMENDA daca Folosesti Telefonul pe Bicicleta

Politia Romana. Mai mult decat atat, inclusiv suspendarea permisului pentru o perioada de 30 de zile este introdusa in modificarea legislativa pe care o puteti citi in aceasta pagina, deci regulile devin si mai stricte. Politia Romana reuseste practic sa interzica in totalitate chiar si tinerea in mana a unui telefon mobil cand esti pe bicicleta, trotineta, etc, pana la automobile, iar in cazul celor fara permis, se vor aplica doar amenzile de pana la 1200 de LEI.

Politia Romana. Masura este una destul de necesara, pentru ca exista foarte multi soferi care folosesc telefoanele mobile la volan, majoritatea utilizand si aplicatii de navigatie, precum Waze, deci nu neaparat pentru mesaje. Totusi, daca v-ati obisnuit sa folositi telefoanele la volan, e bine sa va ganditi ca Politia Romana va poate aplica o amenda serioasa, si va poate lua permisul, deci daca folositi Waze, e recomandabil sa cumparati un mount.

Politia Romana. Ordonanta de urgenta care impune aceste modificari in legislatie a fost adoptata astazi, si intra in vigoare la 60 de zile de la publicarea in Monitorul Oficial, deci probabil prin octombrie, sau la final de septembrie.