Apple va Furniza Telefoane iPhone cu “Jailbreak” catre Cercetatori

Apple va Furniza Telefoane iPhone cu Jailbreak catre Cercetatori

Apple va furniza telefoane iPhone cu “jailbreak” catre experti in securitate infmrmatica alesi special pentru a-i testa sistemul de operare pentru vulnerabilitati. Vorbim despre cei ercetatori in securitate informatica inscrisi deja in programul Apple pentru cautarea de vulnerabilitati in sistemul de operare iOS al americanilor.

Desi nu vorbim despre telefoanele iPhone care au jailbreak propriu-zis, compania Apple le va oferi cercetatorilor telefoane cu multe masuri de securitate dezactivate. Cu ajutorul acestor telefoane iPhone, cercetatorii in securitate informatica vor putea sa descopere mai usor vulnerabilitatile existente in iOS, pe care le vor raporta catre Apple.

Apple va Furniza Telefoane iPhone cu “Jailbreak” catre Cercetatori

Telefoanele iPhone pe care Apple le va furniza catre acesti cercetatori nu vor avea dezactivate toate sistemele de securitate precum cele oferite angajatilor. Chiar daca Apple va furniza in mod gratuit aceste telefoane catre cercetatori, cei de la Apple le vor oferi in continuare recompense pentru vulnerabilitatile descoperite.

“O sursă cu cunoștință despre anunțul Apple a spus că, în esență, vor fi „dispozitive dev”. Gândiți-vă la ele ca la iPhone-uri care permit utilizatorului să facă mult mai mult decât ar putea pe un iPhone închis în mod tradițional. De exemplu, ar trebui să fie posibilă sondarea pieselor din sistemul de operare Apple care nu sunt ușor accesibile pe un iPhone comercial. În special, dispozitivele speciale ar putea permite hackerilor să oprească procesorul și să inspecteze memoria pentru vulnerabilități.”