iOS 13 LOVESTE DUR in WhatsApp, CUM se va SCHIMBA Aplicatia

iOS 13 vine cu o lovitura foarte dura pentru aplicatia WhatsApp Messenger, iata ce problema majora vor avea de rezolvat cei de la Facebook pentru ea.

iOS 13 LOVESTE DUR in WhatsApp, CUM se va SCHIMBA Aplicatia

WhatsApp va trebui modificata substantial cand iOS 13 va fi lansat de catre compania Apple, iar asta deoarece americanii fac o schimbare menita sa protejeze utilizatorii, dar asta afecteaza aplicatia de mesagerie. Apple va limita accesul aplicatiilor la PushKit VoIP API, acesta fiind folosit de WhatsApp, Facebook pentru apeluri voce prin Wi-Fi, dar nu doar pentru atat, ci si pentru colectare de date, iar iOS 13 va opri asta.

WhatsApp foloseste acest API si pentru a cripta mesajele care sunt trimise intre utilizatori, deci pentru iOS 13 va trebui sa regandeasca subtantial acest sistem din cauza limitarilor impuse de catre Apple. iOS 13 va interzice accesarea acestui API cand aplicatiile nu sunt deschise in ecranul principal al iPhone, iPad, iar WhatsApp va trebui sa foloseasca alte metode de a cripta mesajele, sau de a afisa apelurile VoIP in primire de la diverse contacte.

iOS 13 LOVESTE DUR in WhatsApp, CUM se va SCHIMBA Aplicatia

WhatsApp este prezentata ca aplicatia care are nevoie de cele mai mari modificari pentru ca foloseste API-ul pentru criptarea mesajelor, insa alte aplicatii sunt gandite diferit de utilizatori. Intrebata daca foloseste acum acest API pentru a colecta date despre iPhone, sau iPad, cand aplicatia nu este folosita, Facebook spune ca nu face asta, insa putem presupune ca sunt minciuni, asa cum a mai mintit compania si in trecut, de multe ori.

“Poate avea un impact deosebit de puternic asupra WhatsApp, care a utilizat funcția de apelare la internet într-o varietate de moduri, inclusiv pentru implementarea criptării de la capăt a aplicației, au spus oamenii. Alți dezvoltatori de aplicații de mesagerie, care s-au bazat îndelung pe funcția de apelare pe internet pentru a-și menține aplicațiile rulând în fundal pe dispozitivele mobile Apple, vor trebui, de asemenea, să își reconstruiască aplicațiile, au spus oamenii care sunt familiarizați cu problema.”

WhatsApp mai are cam o luna pana in momentul in care iOS 13 va fi lansat, deci inca mai exista putin timp pentru a face modificarile necesare pentru ca aplicatia sa poata functiona cu aceasta actualizare majora. In cazul in care WhatsApp nu va putea face aceste modificari, atunci e foarte posibil ca aplciatia sa nu functioneze cand iOS 13 va fi lansat, iar sute de milioane de oameni vor fi extrem de suparati din aceasta cauza, dar poate ca totul va fi rezolvat la timp.

1 COMENTARIU