114. Noul NUMAR de URGENTE, si ce are in PLUS fata de 112

114. Noul numar de urgente a fost anuntat pentru creare in Romania de catre Guvern, iata ce va aduce in plus fata de numarul unic 112 disponibil pentru cetateni.

114 Noul NUMAR de URGENTE, si ce are in PLUS fata de 112

114 este un nou numar de urgente care va fi disponibil in Romania poate chiar de anul acesta, Guvernul avand deja o ordonanta de urgenta in dezbatere publica inainte de a o adopta, si vorbim despre un proiect important. 114 va fi un numar de urgente complementar pentru 112, iar asta deoarece la el vor ajunge SMS-urile pe care telefoanele inteligente le vor trimite cu informatii despre localizare emise de sistemul AML.

114 este necesar pentru ca la 112 nu pot ajunge, aparent, aceste SMS-uri pentru a fi citite de catre operatori, sau implementarea acestei solutii tehnice ar fi prea scumpa, sau poate de durata mult prea lunga. In aceasta idee, 114 va fi creat pentru ca SMS-urile trimite de catre telefoane, cand se suna la 112, sa ajunga la operatori cu datele colectate prin sistemele AML si ELS din telefoane, ele permitand o localizare mult mai exacta decat acum.

114. Noul NUMAR de URGENTE, si ce are in PLUS fata de 112

114 este un numar de urgente la care nu va se va putea suna, iar el i se va alatura celui 113, care este dedicat persoanelor cu deficiente de auz, sau de vorbire, care prin SMS pot cere ajutorul autoritatilor. 114 este solutia aleasa in urma analizei facute de catre Raed Arafat privind deficientele care exista in momentul de fata pentru sistemul de urgenta 112, si probabil ca unii se asteptau la o asemenea solutie, avand in vedere contextul actual din tara.

114 nu va rezolva totusi problema localizarii exacte pentru toata lumea, ci doar pentru cei care au telefoane mobile inteligente, cu sisteme de operare iOS si Android, care sunt actualizate la zi. Ambele sisteme de operare au integrata tehnologia AML pentru localizare mai exacta, deci la 114 vor fi transmise automat SMS-uri cu datele de localizare, oamenii care au nevoie de ajutor nefiind obligati sa faca nimic altceva in afara de a suna la 112.

114 nu trebuie apelat separat, si e posibil ca apelurile sa fi redirectionate spre 112, iar acolo sa ajunga doar SMS-urile trimise in mod automat de catre telefoane cand se cere ajutor de la autoritati.