Huawei MATE 30: Primul Telefon LANSAT cu Noul Harmony OS

Huawei MATE 30 este seria de telefoane care va avea si primul model cu noul sistem de operare Harmony OS, anuntat chiar astazi de catre compania Huawei.

Huawei MATE 30 Primul Telefon LANSAT cu Noul Harmony OS

Huawei MATE 30 este una dintre cele mai asteptate serii de telefoane ale acestei toamne, separat de iPhone 11, iar astazi aflam o veste care ne arata cat de departe vor sa mearga chinezii cu ea. Astazi a fost prezentat in mod oficial Harmony OS ca inlocuitor pentru Android, iar conform unor surse, se pare ca un telefon din seria Huawei MATE 30 va avea sistemul de operare integrat pentru a-l inlocui pe cel oferit de catre Google.

Huawei MATE 30 Lite ar trebui sa fie primul model dintre toate telefoanele Huawei care va veni cu Harmony OS, insa doar in China, acolo unde patriotii nu vor comenta prea mult din cauza lipsei Android. Lipsa Android din intreaga serie Huawei MATE 30 ar fi fost o problema foarte mare, insa chinezii sunt constienti de asta, asa ca au decis sa faca integrarea Harmony OS doar in China, mai mult ca sigur si pentru a vedea ce cred clientii despre el.

Huawei MATE 30: Primul Telefon LANSAT cu Noul Harmony OS

Huawei MATE 30 Primul Telefon LANSAT cu Noul Harmony OS lansare

Huawei MATE 30 Lite va fi si cel mai cumparat model dintre toate telefoanele pe care le vor vinde coreenii, iar asta deoarece e cel mai ieftin, si cum peste 70% dintre vanzarile chinezilor vin de la aceste modele, e clar ce se va intampla. Harmony OS folosit de cateva milioane, sau zeci de milioane de chinezi care vor cumpara Huawei MATE 30 Lite va fi un inceput foarte bun pentru Huawei in ideea de a vedea cum privesc oamenii sistemul.

Partea buna in toata aceasta veste este ca niciunul dintre cele trei modele de telefoane din seria Huawei MATE 30 nu va ave Harmony OS in afara Chinei, dar asta doar daca SUA va ridica sanctiunile privind licentierea Android. Daca acest lucru nu se va intampla, atunci nu ar fi exclus ca unele telefoane din seria Huawei MATE 30 sa aiba acest sistem de operare nou, ceea ce va afecta foarte mult vanzarile produselor chinezilor.

Huawei MATE 30 va fi prezentat in septembrie, sau octombrie, impreuna cu celelalte modele de telefoane din serie, dar deocamdata nu este cunoscuta vreo data la care le vom vedea.