Face ID din iPhone XS PACALIT de catre Expertii in Securitate IT

Face ID din iPhone XS a fost pacalit de catre expertii in securitate IT, iata ce au reusit acestia sa manipuleze software-ul companiei Apple.

Face ID din iPhone XS PACALIT de catre Expertii in Securitate IT

Face ID din iPhone X, iPhone XS, iPhone XR a fost pacalit de catre expertii in securitate IT, care a prezentat in cadrul unei conferinte Black Hat din SUA metoda nu chiar atat de simpla prin care au realizat asta. Mai exact, vorbim despre cercetatori ai gigantului Tencent, din China, acestia reusind sa pacaleasca Face ID intr-un mod care nu poate fi reprodus prea usor, si necesita ca persoana a carui telefon este accesat sa fie prezenta.

Cercetatorii au plasat peste fata “victimei” o pereche de ochelari care aveau banda pusa in zona ochilor, pentru a imita oarecum faptul ca persoana se uita in mod activ la camera care-i scaneaza fata. Acest truc a permis pacalirea Face ID chiar si cu functia menita sa analizeze ochii pentru a face deblocarea, insa vorbim despre ceva ce nu prea se poate numi un hack in adevaratul sens al cuvantului, pentru ca implica folosirea fetei persoanei al carui telefon e accesat.

Face ID din iPhone XS PACALIT de catre Expertii in Securitate IT

Face ID din iPhone XS PACALIT de catre Expertii in Securitate IT ochelari
Ochelarii folositi pentru a pacali Face ID din iPhone X.

Avand fata omului, peste 90% dintre criteriile necesare pentru deblocare sunt deja indeplinite, si e ca si cum ai taia pielea de pe deget din zona amprentei, si ai avea nevoie doar de ceva cere sa imite tesutul uman, ca sa o folosesti. Comparatia e fortata, dar ceea ce au realizat cei de la Tencent e departe de a arata ca Face ID poate fi pacalit usor de catre hackeri, iar cand ai victima langa tine, ii folosesti fata de la bun inceput.

Chiar daca Face ID ramane in continuare extraordinar de greu de pacalit cu masti ale oamenilor, si desi asta e posibil, e nevoie de o reproducere extrem de fidela a fetei unei persoane pentru a pacali sistemul. Pana acum n-a fost gasita inca o metoda simpla de a pacali Face ID, iar toate cele existente necesita foarte multa munca, si un mulaj al fetei persoanei in a carui telefon se forteaza intrarea.