NASA. UIMITOR, Imaginile IMPRESIONANTE de pe Planeta Jupiter

NASA> Imagini uimitoare cu planeta Jupiter ne arata cat de impresionant este corpul ceresc, si ce secrete mari inca se mai ascund in fata cercetatorilor.

NASA. UIMITOR, Imaginile IMPRESIONANTE de pe Planeta Jupiter

NASA. Multumita telescopului Hubble, agentia spatiala americana a publicat in cursul acestei zile o noua imagine uimitoare cu cea mai mare planeta din sistemul nostru solar, si ceea ce se intampla pe suprafata sa. Mai jos puteti vedea o imagine inregistrata pe 27 iunie de catre telescopul Hubble, cei de la NASA avand parte de cea mai buna pozitie a telescopului de pana acum, iar asa au putut vedea mai bine cum se desfasoara furtunile pe Jupiter.

NASA. Conform cercetatorilor, unul dintre cele mai vechi elemente identificatoare ale planetei Jupiter incepe sa-si modifice forma, iar desigur ca pana acum nu a aparut o explicatie pentru asta. Marele cerc rosu de pe suprafata planetei Jupiter incepe sa-si reduca dimensiunea, conform celor de la NASA, insa deocamdata niciunul dintre cercetatori nu are vreo explicatie pentru aceasta schimbare, si probabil ca nici nu vor avea prea curand.

NASA. UIMITOR, Imaginea IMPRESIONANTA de pe Planeta Jupiter

NASA. UIMITOR, Imaginea IMPRESIONANTA de pe Planeta Jupiter punct rosu
Imagine cu planeta Jupiter inregistrata de catre telescopul Hubble.

NASA. Toate acele valuri colorate pe care le vedem, si le-am tot vazut de-a lungul timpului, sunt de fapt furtuni care au culori ce se schimba in mod constant. Avand in vedere ca planeta Jupiter nu a putut fi studiata indeaproape, asa cum se intampla cu planeta Marte, cei de la NASA inca mai au foarte multe informatii de adunat pentru a-si face o idee clara cu privire la ceea ce se intampla acolo.

NASA. UIMITOR, Imaginea IMPRESIONANTA de pe Planeta Jupiter furtuni

NASA. Mult mai multe informatii detaliate despre planta Jupiter vor veni dupa ce telecopul spatial James Webb va fi lansat pe orbita, acesta avand camere mult mai performante decat cele ale telescopului Hubble. Desigur ca asta se va intampla abia in cursul anului 2021, asa ca mai avem de asteptat pana cand NASA va reusi sa dezvaluie si mai multe dintre secretele celei mai mari planete din galaxia in care traim.

NASA. Acestea fiind spuse, agentia spatiala americana pregateste si alte misiuni foarte importante in viitor, dar inca mai are nevoie de multa pregatire pentru unele dintre ele.