NASA. VIDEO cu VANATORUL de Planete intr-o Prezentare UIMITOARE

NASA. Vanatorul de planete apre intr-un prim clip video care ne arata cum vrea agentia spatiala sa descopere si mai mult din universul care ne inconjoara.

NASA. Agentia spatiala americana a facut o prezentare uimitoare cu noul vanator de planete pe care il va folosi pentru a descoperi si mai multe dintre corpurile ceresti care se afla in preajma noastra in fiecare secunda. In clipul video de mai sus puteti vedea telescopul spatial James Webb, adica acela care-l va inlocui pe deja batranul Hubble, el urmand a fi trimis in spatiul cosmic pana in anul 2021, daca proiectul se va desfasura conform planului.

NASA. In clipul video de mai sus agentia spatiala americana prezinta extinderea oglinzii secundare pe care telescopul spatial o va folosi pentru a inregistra imagini cu galaxii, stele, si planete indepartate. Vorbim despre un brat care se extinde pentru a indeparta oglinda de corpul principal al telescopului, cei de la NASA investind foarte mult timp, dar si foarte multi bani pentru a reusi sa creeze un sistem atat de complex pentru vanatorul de planete.

NASA. VIDEO cu VANATORUL de Planete intr-o Prezentare UIMITOARE

NASA. Puteti observa foarte usor cat de mare este teelscopul doar uitandu-va la oamenii care se invart in jurul sau, iar asa va puteti imagina cat de mult va fi imbunatatirea descoperirea planetelor, stelelor, galaxiilor cu ajutorul sau. Aceasta a fost ultima verificare facuta de catre cei de la NASA pentru aceasta oglinda inainte ca el sa fie unit cu componenta principala a telescopului, mai apoi intregul ansamblu urmand a fi unit cu nava care-l va transporta in spatiul cosmic.

NASA. Lansarea acestui telescop spatial a fost amanata de cateva ori de catre agentia spatiala americana, astfel ca pana in 2021 ar cam trebui sa isi indeplineasca proiectul pentru a putea lansa telescopul in spatiu cosmic. Telescopul spatial James Webb al NASA trebuia trimis in spatiul cosmic in anul 2018, insa nu a fost finalizat la timp, asa ca noua data este 2021, si se pare ca acest obiectiv ar trebui sa fie dus la bun sfarsit.

NASA. Multumita acestui telescop, ar trebui sa aflam si mai multe dintre secretele universului, si sa le vedem la o rezolutie mult mai buna decat pana in prezent.