RCS & RDS. Orange, Telekom, Vodafone, MESAJ foarte IMPORTANT pentru ROMANI

RCS & RDS. Orange, Telekom, Vodafone, vor fi obligate sa faca o modificare foarte importanta pentru clientii din Romania, iata ce modificari majore vor fi impuse.

 

RCS & RDS. Orange, Telekom, Vodafone, MESAJ foarte IMPORTANT pentru ROMANI

RCS & RDS. Orange, Telekom, Vodafone vor fi obligate foarte curand sa faca o schimbare extrem de importanta pentru clientii din Romania, iar asta e ceva ce toata lumea trebuie sa stie in momentul de fata. Vorbesc despre faptul ca peste doar cateva luni cei de la RCS & RDS, si nu numai, vor fi obligati sa-i oblige pe romani sa cumpere cartele preplatite doar folosind buletinul, sau pasaportul in cazul cetatenilor straini, si toti trebuie sa stim asta.

RCS & RDS. Obligatia de a cumpara cartele preplatite doar cu buletinul va fi impusa in Romania in incercarea de a imbunatati sistemul de urgenta 112, care este abuzat zilnic de catre romani care greu pot fi trasi la raspundere. Avand in vedere ca autoritatile nu au metode prin care sa-i detecteze pe cei care apeleaza in mod abuziv 112, va fi introdusa obligatia de a cumpara de la RCS & RDS, sau alti operatori, cartelele preplatite doar cu buletinul.

RCS & RDS. Orange, Telekom, Vodafone, MESAJ foarte IMPORTANT pentru ROMANI

RCS & RDS. Masura este aplicata deja in unele tari europene, dar nu numai, iar dupa ce va fi adoptata, orice persoana care cumpara o cartela preplatita va fi obligata sa raspunda pentru ceea ce se intampla cu ea. Daca acea cartela este folosita pentru a apela 112, sau in alte infractiuni, atunci autoritatile vor intreba RCS & RDS, sau ceilalti operatori, cui apartine respectiva cartelea SIM, pentru a putea trage persoana respectiva la raspundere.

RCS & RDS. Desigur ca de aici apare problema instrainarii cartelelor, iar multi nu vor intelege ca ei vor fi primii chestionati de catre autoritati in cazul in care SIM-ul e folosit pentru vreo infractiune, sau in alte scopuri. Desigur ca atat RCS & RDS, cat si ceilalti operator, vor trebui sa aiba baze de date cu toate informatiile cumparatorilor de cartele preplatite, iar ele sa fie accesibile rapid de catre autoritati in caz de nevoie.

RCS & RDS. Nu se stie cat timp le va fi acordat operatorilor sa pregateasca aceste schimbari, sau cat va dura pana cand aceasta obligatie va fi efectiv impusa clientilor din Romania.

2 COMENTARII

  1. Cati abonati vor pierde vodafone orange si telekom daca se va aplica asta? Vodafone si orange si telekom au vreo 10milioane de utilizatori prepay , cati din acestia se vor duce in magazine sa dea actul pt verificare?

  2. Iti spun eu: toti!
    Niciun roman nu isi doreste sa ramana fara telefonie mobila!
    De altfel, unde crezi ca s-ar putea duce, in alta tara sa cumpere cartele la care sa plateasca roaming?