Cartele Prepay DOAR cu Buletinul, OFICIAL Acum si in Romania

Guvernul Romanie va impune obligatia de a cumpara cartele prepay doar cu buletinul pentru cetateni, iata cum vor sa faca autoritatile aceasta schimbare.

Cartele Prepay DOAR cu Buletinul, OFICIAL Acum si in Romania

Cumpararea de cartele prepay doar cu buletinul va deveni in curand o obligatie inclusiv pentru romani deoarece Guvernul a ajuns in sfarsit la concluzia ca este nevoie de o asemenea masura si pentru tara noastra. O ordonanta de urgenta care va fi pusa joi in dezbatere publica prevede faptul ca romanii vor putea cumpara cartele prepay doar cu buletinul incepand de anul acesta, cel mai probabil in 1, sau 2, luni de zile din acest punct.

Obligatia de a cumpara cartele prepay doar cu buletinul este impusa de foarte mult timp in alte state europene, in unele chiar si dinainte ca noi sa intram in Uniunea Europeana, deci nu vorbim despre ceva complet nou. In trecut s-a mai discutat despre ideea de a introduce o lege care sa oblige cetatenii din Romania sa cumpere cartele prepay doar cu buletinul, insa iata ca a fost nevoie ca o tanara sa moara in Caracal pentru ca asta sa se intample.

Cartele Prepay DOAR cu Buletinul, OFICIAL Acum si in Romania

Operatorii de telefonie mobila, magazinele fizice, sau cele online, vor obliga toti clientii din Romania sa cumpere cartele prepay doar cu buletinul, sau cu pasaportul, astfel incat numarul de telefon sa fie “legat” de o persoana. Asta inseamna ca oricine suna la numarul de urgenta 112 si abuzeaza de sistem cu o alerta falsa, poate fi tras la raspundere daca a cumparat o cartela preplatita cu buletinul, iar asta pentru ca identitatea sa va fi cunoscuta.

implementarea obligatiei de a cumpara cartele prepay doar cu buletinul nu rezolva pe termen scurt problemele 112 cu apelurile false si abuzurile, insa pe termen lung situatia va fi cu totul alta. Mai mult decat atat, multumita vanzarilor de cartele prepay doar cu buletinul, politia va putea localiza mult mai usor si persoanele care, de exemplu, pacalesc oamenii la telefon cu “metoda accidentul“, dar nu doar atat.

V-am spus deja ca nu e clar termenul pentru implementarea obligatiei de a cumpara cartele prepay doar cu buletinul in Romania, insa imi imaginez ca undeva prin toamna se va face si asta.

11 COMENTARII

  1. Să înțeleg că SUA nu sunt în civilizație dacă la ei niciodată nu se va cere vreun act de identitate pentru cumpărarea de cartele…

  2. Nu stiu in care tari civilizate dar in germania,spania nu ai nevoie de absolut nici act de identitate!In cazul germaniei dupa ce ai activat parțial cartela trebuie sa suni la operator cazul meu Lebara si sai dai datele tale doar ca nu te verifica absolut nimeni eu am dat de ex un nume si adresă false!cat despre alți operatori e mai greu de activat dar sunt multe cartele ușor de activat fara nici un document oficial sau adresa le poti da la întâmplare!

  3. 1.Sa cumperi cartele cu buletinul nu te face mai civilizat
    2.Toti vanzatori ar trebui sa aiba o baza de date care trebuie stocata undeva si la cum merg la noi cardurile de sanatate cu siguranta o sa mearga foarte bine si baza de date a cartelelor :)))

  4. Da ne ducem la chioscuri sa dam actul pt o cartela . Evident nu se vor mai gasi peste tot cartele ci doar la mag.operatorilor si parteneri lor. Nu uita ca e protectia datelor.