Google Lanseaza pe Android o Functie Populara de pe iPhone

Google a anuntat lansarea pentru Android a unei noi functii foarte populare pentru telefoanele iPhone, iata de ce se pot bucura utilizatorii chiar acum.

Google Lanseaza pe Android o Functie Populara de pe iPhone

Google a anuntat ca a lansat pentru telefoanele Android o noua functie foarte populara deja pe telefoanele iPhone, pentru ca Apple o ofera de foarte multa vreme pentru clientii din lumea intreaga. Mai exact, Google a implementat in Chrome pentru Android posibilitatea de a folosi cititorul de amprente, sau sistemul de recunoastere faciala, pentru logare in diverse servicii online pe care le ofera in momentul de fata.

Google a anuntat ca toate telefoanele care au Android 7, sau o versiune mai noua, vor putea sa se logheze in website-uri fara sa scrie vreo parola, ci doar sa foloseasca sistemul de autentificare biometrica din dispozitive. Noutatea adusa de catre Chrome sta in faptul ca functionalitatea este disponibila pentru website-uri, deocamdata doar cele ale Google, dar asta nu era oferit pana acum pe Android de catre compania americana.

Google Lanseaza pe Android o Functie Populara de pe iPhone

Google Lanseaza pe Android o Functie Populara de pe iPhone logare

In cazul iPhone, orice parola salvata in telefon este completata automat, impreuna cu username, pentru logare in website-uri folosit Safari, iar Google ofera exact acelasi lucru acum pe Android. Compania americana a implementat deja functionalitatea in Chrome, insa ea este extinsa pentru toate telefoanele in cursul acestor zile, iar Google vrea sa usurese procesul de logare in serviciile sale, dar si sa ajute oamenii sa uite de scris parole.

Google ofera in momentul de fata doar posibilitatea de logare in passwords.google.com pentru ca oamenii sa testeze sistemul si de pe Android, iar ea va fi extinsa inclusiv in la alte servicii proprii. Puteti vedea in imaginea animata de mai sus cum este gandit sistemul, dar si cat de bine functioneaza, totul fiind implementat pentru a fi la fel de usor de folosit precum in cazul iPhone, iar Google merita laudata pentru acest lucru.

Google aduce destul de tarziu aceasta functionalitate pentru Chrome, insa e bine ca intr-un final reuseste sa o ofere pentru utilizatorii sistemului sau de operare, dar si a serviciilor online.