Planeta Marte. PROBLEMA MARE a Primelor Calatorii cu Oameni

Planeta Marte. O problema foarte mare a primelor calatorii cu oameni a fost dezvaluita astazi, iata ce trebuie sa fie rezolvat inainte de a trimite astronauti.

Planeta Marte. O problema uriasa a aparut pentru primele calatorii care vor fi facute catre planeta, iar asta pune total in discutie, deocamdata, posibilitatea de a trimite oamenii pe corpul ceresc. Vorbim despre o misiune in care Uniunea Europeana si Rusia colaboreaza pentru a trimite o nava spatiala catre planeta Marte, o problema mare aparant cu parasuta care ar urma sa fie folosita pentru aterizare in conditii in care echipajul uman sa nu fie ucis.

Planeta Marte. UE si Rusia doreau sa trimita catre corpul ceresc o naveta proprie chiar in cursul anului viitor, insa se pare ca problemele cu deschiderea parasutei acesteia ar putea amana planurile cu doi ani. 10 ani au lucrat UE si Rusia la acest proiect, el avand menirea de duce acolo o serie de roboti care sa caute eventuale semne de viata, prima parte a misiunii derulandu-se partial cu succes in 2016, cand o nava a ajuns in atmosfera planete, a doua fiind din pacate distrusa.

Planeta Marte. PROBLEMA MARE a Primelor Calatorii cu Oameni

Planeta Marte. PROBLEMA MARE a Primelor Calatorii cu Oameni parasuta
Explicatie a sistemlui pentru deschiderea parasutei robotului care va fi trimis pe planeta Marte.

Planeta Marte. In 2020 ar fi trebuit sa ajunga un robot care sa foreze in suprafata corpului ceresc pentru a cauta dovezi ale existentei vietii acolo, dar e posibil ca anul 2022 sa fie cel in care robotul va ajunge acolo. UE si Rusia vor sa rezolve problema parasutei robotului pentru a ca acesta sa nu se loveasca cu mare viteza de suprafata de pe planeta Marte, asa cum s-a intamplat cu nava spatiala trimisa in 2016, dar testele nu merg prea bine.

Planeta Marte. Puteti vedea in imaginea de mai sus cam cum a fost gandita parasuta care ar urma sa sustina aceasta aterizare lina pe suprafata planetei, dar e greu de spus daca lucrurile vor decurge asa, sau nu. UE si Rusia incearca sa repare problemele inainte de anul viitor, pentru a putea derula conform planului lansarea navetelor catre planeta Marte, dar daca nu vor reusi sa faca asta, atunci planurile vor fi amanate pentru anul 2022.

Planeta Marte. Intre timp, cei de la NASA lucreaza deasemenea la misiuni proprii care au menirea de a duce diverse navete catre corpul ceresc, dar ramane de vazut in ce masura se va putea face si asta.