Facebook Messenger: Nou SCANDAL din cauza unei PROBLEME URIASE

Facebook Messenger este implicat intr-un nou scandal major din cauza unei probleme importante care a suparat foarte multi oameni de pe intregul glob.

Facebook Messenger Nou SCANDAL din cauza unei PROBLEME URIASE

Facebook Messenger trece astazi printr-un nou scandal din cauza unei probleme uriase de care compania Facebook nu prea pare sa poata scapa in momentul de fata, ceea ce e o problema majora pentru ei. Mai exact, se pare ca Facebook Messenger a avut anumite inregistrari audio ale utilizatorilor analizate de catre angajati externi pentru a se asigura ca o functie implementata in aplicatie functioneaza asa cum trebuie.

Facebook Messenger a avut implementata o functie care le permite utilizatorilor sa transcrie mesaje audio in text, iar Facebook avea nevoie de verificarea felului in care functioneaza totul pentru utilizatori. Se pare ca Facebook Messenger nu a avut suficient de bine testata aceasta functie inainte de a fi lansata oficial, altfel n-ar fi existat vreo logica in a angaja companii terte care sa asculte inregistrarile audio ale oamenilor.

Facebook Messenger: Nou SCANDAL din cauza unei PROBLEME URIASE

Facebook Messenger a avut recunoscuta aceasta practica de catre compania Facebook in cursul noptii trecute, americanii spunand ca au oprit aceasta practica acum mai bine de o saptamana. Facebook spune ca toate inregistrarile audio pe care angajatii terti le-au analizat au fost anonimizate, astfel ca ei n-ar fi stiut de la ce oameni din platforma Facebook Messenger proveneau ele.

“Facebook a plătit sute de contractori externi pentru a transcrie clipuri de sunet de la utilizatorii serviciilor sale, în conformitate cu oamenii cu cunoștințe de lucru. Aud conversațiile utilizatorilor Facebook, uneori cu conținut vulgar, dar nu știu de ce Facebook are nevoie de ele transcrise.”

Facebook Messenger nu este singura platforma care are inregistrari audio analizate de catre operatori umani, iar asta pentru ca inclusiv Siri, Amazon Alexa, sau Cortana au avut comenzile vocale analizate deasemenea. Practic, toate companiile americane au lasat diversi angajati, sau personal extern sa asculte inregistrari audio cu utilizatorii care foloseau diverse functii ale serviciilor lor, si desigur ca totul a fost facut fara ca noi sa stim.

Facebook Messenger ar fi avut aceasta practica oprita de catre compania Facebook, dar nu se stie cam cate conversatii ar fi fost ascultate de catre angajatii companiilor terte pana cand practica a fost oprita.