Incarcarea Wireless DISTRUGE Bateriile Telefoanelor Mobile

Incarcarea wireless distruge bateriile telefoanelor mobile, iata cat de serios sunt afectate acestea de felul in care ne incarcam telefoanele zilnic.

Incarcarea Wireless DISTRUGE Bateriile Telefoanelor Mobile

Incarcarea wireless distruge bateriile telefoanelor mobile, incetul cu incetul, de fiecare data cand este folosita, fara a exista vreo metoda de a rezolva problema fara a renunta la folosirea acestei metode alternative de incarcare. Informatia vine de la o societate americana specializata pe protejarea consumatorilor, ea analizand modul in care bateriile telefoanelor mobile sunt afectate de catre incarcarea cu fir, sau incarcarea wireless, in anumite conditi.

Conform rezultatelor, bateriile telefoanelor trebuie sa functioneze la temperaturi cuprinse intre 15 – 40 de grade Celsius, iar atunci cand aceasta limita este depasita capacitatea lor de a stoca energie este afectata. In timpul incarcare obisnuite, prin cablu, nu rapide, bateria se incalzeste la o temperatura de 27 de grade Celsius, ceea ce nu o afecteaza foarte mult in timp, desi incalzirea repetata reduce gradual capacitatea bateriei, dar incet.

Incarcarea Wireless DISTRUGE Bateriile Telefoanelor Mobile

Incarcarea Wireless DISTRUGE Bateriile Telefoanelor Mobile figura
Impactul asupra capacitatii bateriei dupa incarcari regulate la temperaturi normale si mari.

Incarcarea wireless cu bobinele telefonului, si a pad-ului de incarcare foarte bine aliniate genereaza o caldura de 30.5 grade, care scade gradual in timpul incarcarii pana la cea inregistrata pentru incarcarea standard prin fir. Incarcarea cu bobinele nealiniate genereaza aceeasi caldura, doar ca ea nu scade, iar incarcarea wireless se prelungeste cu pana la 70 de minute, ceea ce duce la sustinerea caldurii mari pentru o perioada mult mai lunga de timp.

“A fost bine documentat faptul că îmbătrânirea calendaristică crescută se produce în baterii în funcție de temperatura de stocare. Temperatura poate influența astfel semnificativ starea de sănătate a bateriilor de-a lungul duratei lor de viață utilă. În plus față de reacțiile secundare accelerate de temperatură la electrozi, ceea ce duce la creșteri progresive ale rezistenței interne, multe studii au investigat efectele coroziunii asupra colectoarelor de curent și modul în care astfel de fenomene pot afecta acumularea de rezistență în baterii pe durata lor de funcționare.”

Practic, marea problema cu incarcarea wireless sta in faptul ca atunci cand bobinele nu sunt aliniate, energia nu se transfera in mod corect din pad in telefon, iar asa utilizatorul are bateria sever afectate de catre caldura. Nu este usor de aliniat bobinele unui telefon cu cele ale unui pad de incarcare, astfel ca foarte multi utilizatori sunt expusi in fata acestei probleme, si desigur ca au capacitatea bateriilor substantial redusa in utilizare indelungata.

Acestea fiind spuse, daca sunteti intersati sa folositi incarcarea wireless cu telefoanele voastre, ar fi bine sa va asigurati ca aliniati perfect bobinele pentru a nu risca sa aveti capacitatea redusa substantial.