NASA. Anunt ULUITOR despre ASTEROIDUL ce vine cu VITEZA spre Terra

NASA. Un anunt uluitor a fost facut de catre agentia spatiala americana cu privire la un asteroid care se indreapta cu foarte mare viteza spre Pamant.

NASA. Un anunt extrem de important a fost facut de catre agentia spatiala americana cu privire la un asteroid care se indreapta iar cu mare viteza spre Terra in momentul de fata, el trecand prin apropierea noastra si in trecut. Mai exact, vorbim despre un asteroid care are denumirea Bennu, iar cei de la NASA au trimis o nava pe el pentru a colecta specimene de roci pe care sa le analizeze pentru a cerceta mai indeaproape ce compune acest roci cosmice.

NASA. Americanii au selectat deja 4 locatii in care vor fora pentru a prelua fragmente din asteroidul Bennu, iar nava spatiala va incepe procedura pe corpul cosmic in anul 2020, in urma unor noi analize detaliate ale sale. Cercetatorii care au analizat asteroidul au avut o misiune foarte dificila, deoarece acesta se afla inca la o mare distanta de pamant acum, iar NASA nu vede decat imaginile inregistrate de catre nava care acum doar orbiteaza.

NASA. Anunt ULUITOR despre ASTEROIDUL ce vine cu VITEZA spre Terra

NASA. Pe masura ce asteroidul se va apropia, vor putea fi alese mai exact locatiile in care se va fora pentru fragmentele care vor fi mai apoi analizate de catre agentia spatiala americana pe Pamant. OSIRIS-REx, nava care va colecta aceste fragmente, a fost gandita pentru a le aduna de pe o suprafata mai apropiata unei plaje, insa asteroidul are o suprafata stancoasa, deci e foarte greu de aterizat pentru a aduna rocile.

„Deși OSIRIS-REx a fost conceput pentru a colecta un eșantion de la un asteroid cu o zonă asemănătoare plajei, performanța extraordinară în zbor până în prezent demonstrează că vom putea răspunde provocării pe care o prezintă suprafața accidentată a lui Bennu. Știam că Bennu ne va surprinde, așa că am fost pregătiți pentru orice am putea găsi.”

NASA. OSIRIS-REx a fost trimisa pe asteroid in 2018, si ar urma sa revina pe pamant in 2023 cu materialele colectate acolo, insa cercetatorii fac o alta avertizare foarte importanta. Asteroidul cu diametru de 500 de metri are sanse sa loveasca Pamantul in urmatorii 100 de ani, iar NASA analizeaza deasemenea si metode prin care traiectoria sa ar putea fi deviata astfel incat un impact devastator sa fie amanat, indiferent cand ar avea loc.

NASA. Colectarea de roci facuta de pe acest asteroid nu este prima realizata vreodata de catre cercetatori, ei facand misiuni similare si in trecut, insa mult mai putin periculoase decat cea din momentul de fata.