Apple Explica de ce a BLOCAT aceasta functie a iPhone din cauza Bateriei

Saptamana trecuta v-am spus ca Apple blocheaza o functie majora a iPhone daca utilizatorul isi schimba singur bateria, fie ca aceasta e originala, sau terta. Inclusiv inlocuirea bateriei intr-un service GSM are fix acelasi efect, atat timp cat telefonul iPhone nu este dus la un service autorizat de catre Apple pentru a face reparatii.

Problema are la baza faptul ca Apple a implementat o noua masura de securitate pentru iPhone, care dezactiveaza o functie pentru baterie daca aceasta e inlocuita in afara retelei de service-uri. Vorbesc despre functia care ne arata ce procent din capacitatea bateriei mai poate fi retinut dupa incarcari repetate, functia fiind lansata in 2018.

Apple spune ca decizia de a bloca aceasta functie a fost facuta in ideea de a proteja clientii si de a se asigura ca reparatiile se fac in service-urile autorizate. Apple a implementat un iPhone XR, iPhone XS, iPhone XS Max un chip special care necesita autentificarea bateriilor dupa inlocuire, altfel fucntia din iOS va fi dezactivata.

“Ne luăm foarte în serios siguranța clienților noștri și vrem să ne asigurăm că orice înlocuire a bateriei este făcută corect. Acum există peste 1.800 de furnizori de servicii autorizați Apple din SUA, astfel încât clienții noștri au acces și mai convenabil la reparații de calitate. Anul trecut, am introdus o nouă caracteristică pentru a anunța clienții dacă nu am putut să verificăm dacă o baterie nouă, autentică, a fost instalată de către un tehnician certificat în urma proceselor de reparație Apple. Aceste informații sunt disponibile pentru a ne proteja clienții împotriva unor baterii deteriorate, de calitate slabă sau folosite poate duce la probleme de siguranță sau de performanță. Această notificare nu afectează capacitatea clientului de a utiliza telefonul după o reparație neautorizată.”

Acestea fiind spuse, daca ai cumparat un telefon de peste 1200 de euro si vrei sa-i schimbi bateria, ce mai conteaza 80 de euro in plus ?