NASA. AVERTIZARE despre un nou ASTEROID foarte PERICULOS

NASA. O avertizare despre un nou asteroid foarte periculos a fost facuta de catre agentia spatiala americana, el indreptandu-se cu viteza spre Pamant.

NASA. Un asteroid foarte periculos se indreapta in momentul de fata spre Pamant, cercetatorii americani confirmand acest lucru pentru lumea intreaga, spunand deasemenea ca trebuie sa fim extrem de vigilenti. Mai exact, cei de la NASA au confirmat faptul ca acest asteroid care se indreapta cu viteza spre pamant are potentualul de a se ciocni cu planeta, si daca s-ar intampla asta, am vorbi despre un eveniment similar cu cel al disparitiei dinozaurilor.

NASA. Asteroidul descoperit de catre americani care denumirea 1990 MU, iar conform primelor calcule facute de catre americani, impactul cu pamantul ar putea avea loc in anul 2027, dar deocamdata nimic nu este 100% sigur. Acest asteroid are un diametru de 4 – 9 kilometri, deci este extrem de mare, iar impactul cu pamantul ar genera un lant de dezastre naturale care ar omora cel putin cateva sute de milioane de oameni, daca NASA nu greseste.

NASA. AVERTIZARE despre un nou ASTEROID foarte PERICULOS

NASA. In momentul de fata cercetatorii au calculat ca asteroidul se va apropia periculos de mult de Pamant, la o distanta de 0.3 unitati astronomice, o unitate astronomica reprezentand distanta dintre Terra si soare. Planeta Marte se afla la 0.5 unitati astronomice de Pamant, deci asteroidul 1990 MU va fi mai aproape de Terra decat planeta rosie, insa calculele NASA ar putea fi gresite deoarece traiectoria corpului ceresc s-ar putea schimba oricand.

NASA. Desi acest asteroid este foarte periculos, si si-ar putea schimba traiectoria pana pe 6 iunie 2027, cand va ajunge aproape de Pamant, americanii lucreaza un sistem numit DART, care i-ar putea schimba miscarea. NASA dezvolta acest sistem pentru a schimba traiectoriile asteroizilor, si asta ar putea fi de foarte mare ajutor inclusiv in cazul acestuia, sistemul urmand a fi lansat undeva prin 2022, deci cu destul timp in avans.

NASA. Din moment ce agentia spatiala americana face un avertisment cu privire la un asteroid, el trebuie luat foarte serios in considerare, pentru ca un pericol de acest gen va fi absolut devastator pentru intreaa omenire.