NASA. SURPRIZA ULUITOARE anuntata cu privire la Planeta Marte

NASA. O surpriza uluitoare a venit de la agentia spatiala americana cu privire la planeta marte si planurile pe care le are in momentul de fata.

NASA. Ieri agentia spatiala americana a facut o serie de anunturi importante cu privire la planeta Marte, iar unul dintre ele vine ca o surpriza foarte mare, mai ales ca americanii intentioneaza sa trimita curand oameni acolo. Mai exact, cei de la NASA intentioneaza sa initieze doua misiuni catre planeta Marte inainte ca primii oameni sa fie trimisi acolo, totul pentru a colecta noi roci pe care sa le poata analiza pentru a afla secretele corpului ceresc.

NASA. Agentia spatiala americana pregateste de ceva vreme un robot care sa ajunga pe suprafata pentru a colecta probe de roci, insa marea problema este aducerea lor pe pamant dupa colectare. Pentru a a aduce pe pamant rocile pe care le va colecta robotul trimis in 2020, cei de la NASA vor pregati alte misiuni cu o nava spatiala numita Vehiculul Ascent, aceasta urmand a transporta inapoi pe Pamant probleme adunate de acolo.

NASA. SURPRIZA ULUITOARE anuntata cu privire la Planeta Marte

NASA. Misiunea este una critica deoarece ar fi o premiera pentru agentia spatiala americana, ea nereusind sa aduca pana acum sa aduca pe Pamant vreo proba de roci de pe alta planeta, ci doar de pe Luna. Desi robotul care va fi trimis in 2020 pe planeta Marte poate analiza intr-o masura minima rocile pe care le aduna, NASA are nevoie de transportarea lor pe Pamant pentru a putea face o analiza mult mai amanuntita cu privire la compozitia lor.

“O misiune avea să aterizeze o rachetă (vehiculul de ascensiune pe Marte) și o navă spațială care transporta un rover cu privire la dimensiunea roverului Marte Oportunității Marte de la NASA la Jezero Crater. Rover-ul ar strânge mostrele din cache și le-ar transporta înapoi la vehiculul de urcare, care ar lansa apoi mostrele pe orbita Marte. Cealaltă misiune (care ar fi deja pe orbită în jurul Martei când se lansează vehiculul de ascensiune) ar urma să se întâlnească cu și să capteze probele de orbitare, înainte de a le întoarce pe Pământ.”

NASA. Misiunile de acest gen vor dura ani de zile si sunt critice pentru a putea intelege mult mai bine din ce este facuta planeta Marte, si felul in care ar putea fi descoperite semne clare de viata de pe corpul ceresc. Cei de la NASA se schinuie de foarte multa vreme sa indeplineasca o misiune de acest gen, astfel ca va fi interesant de vazut ce anume va putea sa faca pentru a transporta probe de pe o planeta atat de indepartata.

NASA. Americanii fac legatura intre Apollo 11 si aceste misiuni catre planeta Marte, astfel ca vom afla cu siguranta mai multe anunturi importante despre planurile lor in viitorul apropiat.