NASA. Anunt despre ASTEROIZII care vor LOVI Pamantul (VIDEO)

NASA. Un anunt foarte important despre asteroizii care vor lovi Pamantul a fost facut de catre americani, agentia spatiala europeana fiind implicata deasemenea.

NASA. Doi asteroizi, unul urias si unul mic, se indreapta cu o viteza de peste 17.000 KM/h spre pamant in momentul de fata, agentia spatiala americana clasificandu-i ca unii care au potential foarte periculos pentru planeta Pamant. NASA are in dezvoltare de ceva vreme un proiect numit DART, care are menirea de a modifica traiectoria asteroizilor, iar acum ESA, agentia spatiala europeana, i se alatura in misiunea de a incerca sa-i trimita pe alta ruta.

NASA. Cele doua agentii spatiale vor sa incerce sa modifice traiectoria acestor asteroizi inainte ca el sa se apropie de Pamant deoarece exista un potential risc serios ca ei sa se loveasca de planeta noastra. Proiectul DART al celor de la NASA a fost creat special pentru a modifica traiectoria asteroizilor, iar din moment ce si agentia spatiala europeana colaboreaza la dezvoltarea sa, e clar ca lucrurile au inceput sa devina foarte serioase pentru omenire.

NASA. Anunt despre ASTEROIZII care vor LOVI Pamantul (VIDEO)

NASA. Pericolul cel mai mare vine de la asteroidul de dimensiune mai mare, insa nava spatiala DART va incerca de la foarte mare distanta sa modifice intai traiectoria celui mic, iar apoi se va decide ce se va intampla cu cel mare. Daca traiectoria celor doi asteroizi se va modifica in mod “natural” inainte ca ei sa se apropie periculos de Pamant, atunci NASA si ESA vor modifica doar traiectoria asteroidului mic pentru a testa eficienta sistemului DART.

„Dacă vom afla dacă este posibil să deviem Didymos, va fi într-adevăr, într-adevăr greu. Vizând un obiectiv de 160 de metri lățime pe milioane de kilometri de spatiu cosmic. Am putea opri un asteroid care lovește planeta Pământ? Dinozaurii nu au putut. Dar noi oamenii avem beneficiul cunoașterii și științei de partea noastră! Nava spațială Hera ne va arăta lucruri pe care nu le-am mai văzut niciodată. Va fi prima navă spațială a umanității care va vizita un asteroid dublu.”

NASA. Daca sistemul DART se va dovedi a fi atat de eficient precum isi propun agentiile spatiale, atunci asteroizi precum cei 2 care se indreapta spre Pamant nu vor putea sa loveasca vreodata planeta pentru a provoca distruger uriase. Daca asteroidul mare, dintre cei doi, va lovi Pamantul, atunci poate provoca distrugeri foarte mari, cu milioane peste milioane de oameni ucisi si orase distruse, insa NASA lucreaza in mod activ impreuna cu ESA pentru a impiedica asta.

NASA. Foarte multi asteroizi se indreapta in momentul de fata spre Pamant, insa nu toti au potential la fel de periculos precum cei doi spre care prima nava spatiala DART va fi trimisa de catre agentii.