Digi Mobil. Orange, Telekom, Vodafone, PROBLEMA URIASA ce va Afecta TOTI Romanii

Digi Mobil. Orange, Telekom, Vodafone, intampina o problema foarte serioasa in Romania, iar asta va afecta toti clientii din tara in urmatoarele luni.

Digi Mobil. Orange, Telekom, Vodafone, PROBLEMA URIASA ceva Afecta TOTI Romanii

Digi Mobil. Orange, Telekom, Vodafone, au parte de o noua problema uriasa, previzibila de altfel, care ii va afecta pe toti clientii din Romania in urmatoarele luni, daca nu se vor gasi solutii rapide. Mai exact, vorbesc despre faptul ca in Romania se pregateste interzicerea echipamentelor 5G de la Huawei, sau alte companii chinezesti, iar asta in conditiile in care pana acum au fost lansate doua retele 5G de catre Digi Mobil, si Vodafone.

Digi Mobil. Atat operatorul detinut de catre RCS & RDS, cat si cei de la Vodafone au folosit antene 5G de la chinezi, si aveau planuri sa le foloseasca inclusiv in alte locatii decat cele active in momentul de fata. In Romania echipamentele 5G de la Huawei vor fi interzise cel mai probabil prin CSAT, Klaus Iohannis spunand ca va cere o ancheta privind riscurile de securitate, iar Digi Mobil, si ceilalti operatori, vor trebui sa respecte interdictiile.

Digi Mobil. Orange, Telekom, Vodafone, PROBLEMA URIASA ce va Afecta TOTI Romanii

Digi Mobil. Daca lucrurile vor merge pe drumul in care par sa se fi inscris deja, e foarte posibil ca investitiile in retelele 5G sa fie mult mai mari decat si-au imaginat unii dintre operatori. Cei de la Huawei au echipamente 5G ieftine, care nu necesitau investitii foarte mari din partea Digi Mobil, sau a altor operatori, dar de indata ce vor fi excluse, vor trebui cumparate echipamente mult mai scumpe de la concurenta.

Digi Mobil. Asta inseamna ca multe milioane peste milioane de euro vor trebui scoase de catre operatori din conturi pentru echipamente 5G deci acestia nu se asteptau sa faca investitii mai mari. Desigur ca operatorii nu prea au ce sa mai faca aici, doarece dorintele americanilor sunt intotdeauna indeplinite, iar Huawei va avea dificultati mari in a influenta procesul, deci Digi Mobil, si restul, vor avea cheltuieli substantial mai mari.

Digi Mobil. N-as crede ca lansarea retelelor 5G ar putea fi amanata, dar e posibil ca operatorii sa-si regandeasca ofertele dupa ce vor avea de cheltuit mai multi bani pe echipamente.