iPhone 7, iPhone 8, Samsung GALAXY S8 Emit Niveluri MARI de RADIATII

iPhone 7, iPhone 8, Samsung GALAXY S8 Emit Niveluri MARI de RADIATII

iPhone 7, iPhone 8, Samsung GALAXY S8 sunt telefoanele care isi iradiaza cel mai mult utilizatorii in momentul in care le folosesc, conform unui test facut in SUA. Un ziar american a verificat mai multe telefoane pentru a vedea daca ele depasesc valorile maxime admise de radiatii cand sunt folosite la 2mm, 5mm si 15mm de corp.

iPhone 7, iPhone 8, Samsung GALAXY S8 Emit Niveluri MARI de RADIATII test
Nivelul de radiatii emise de catre iPhone 7.

iPhone 7, iPhone 8, Samsung GALAXY S8 au depasit cu mult nivelurile maxime de radiatii admise pentru utilizare obisnuita, iar autoritatile americane s-au sesizat. Cei de la FCC, un fel de ANCOM al SUA, vor verifica daca tot ceea ce spune ziarul este adevarat, iar daca e asa, atunci telefoanele ar trebui scoase din vanzare.

iPhone 7, iPhone 8, Samsung GALAXY S8 Emit Niveluri MARI de RADIATII test 1
Nivelul de radiatii emise de catre Samsung GALAXY S8, S9.

E greu de inteles de la bun inceput cum au trecut de testele americanilor aceste modele de telefoane daca ele depasesc valorile maxime admise, dar iata ca s-a intamplat si asta. O explicatie ar putea avea la baza faptul ca telefoanele au fost testate cand erau folosite la “putere maxima”, pentru a simula nivelul maxim de radiatii emise, dar asta trebuia facut si de FCC.

iPhone 7, iPhone 8, Samsung GALAXY S8 Emit Niveluri MARI de RADIATII test 2
Nivelul de radiatii emise de catre iPhone 8, iPhone X.

Apple a spus ca toate telefoanele sale sunt testate si certificate de catre autoritati, deci practic arunca vina asupra lor pentru certificarea lor. In realitate, inclusiv americanii poarta o parte din vina pentru ca au produs telefoanele in acest mod, dar desigur ca nu si-o vor asuma vreodata, indiferent ce se intampla.