Politia UIMESTE, cum va Folosi Telefoanele Samsung in Masini

Politia uimeste cu un anunt care a luat multa lume prin surprindere, iata cum va folosi telefoanele Samsung in masinile trimise zilnic in patrulare.

The Chicago Police department is piloting Samsung DeX In-Vehicle Solution and plans to roll out the solution across the 11th (Harrison) District throughout the year. The initiative is designed to give officers more tools at their fingertips, including the ability to write notes, complete reports, connect to CPD servers, capture images and video and more. DeX technology works with an officer's Samsung Galaxy smartphone, allowing it to function as a computer when connected to a tablet and keyboard mounted within a police vehicle.

Publicată de Chicago Police Department pe Miercuri, 21 august 2019

Politia uimeste cu un nou mod inedit de a folosi telefoanele Samsung in masinile sale de patrulare, iar asta e o schimbare uriasa in raport cu ceea ce s-a intamplat pana in momentul de fata. Mai exact, multumita functiei DeX care permite telefoanelor Samsung in calculatoare, politia din Chicago va renunta la calculatoarele din masinile sale, si in schimb va utiliza produsele coreenilor pentru a face identificari, sau a imprima amenzi.

Politia din SUA a pornit un program pilot prin care inlocuieste calculatoarele din masini cu telefoane Samsung care au dock DeX si pot oferi, teoretic, aceleasi functii, dar ocupa mai putin spatiu in automobile. Telefoanele vor putea fi folosite la fel ca si calculatoarele pentru tot ceea ce fac politistii si acum, iar daca programul testat de o sectie de politie din oras va avea succes, atunci intregul oras va trece la noul sistem pana in 2020.

Politia UIMESTE, cum va Folosi Telefoanele Samsung in Masini

Politistii vor putea lua telefoanele Samsung, care au aplicatii speciale pentru ei, din masini pentru a face verificar, si a emite alerte, chiar si in momentele in care nu se afla in automobile, astfel ca mobilitatea ii va ajuta mult. Politistii vor putea emite mult mai rapid alerte la nevoie, iar de pe telefoane vor putea accesa inclusiv camerele amplasate in orase pentru a analiza inregistrari, sau a vedea ce se intampla in diverse zone inainte sa intervina.

Politia a luat decizia de a testa acest sistem deoarece jumatate dintre agentii din Chicago au deja telefoane Samsung oferite de catre institutiile la care lucreaza, deci implementarea acestui program este foarte simpla. Renuntarea la calculatoarele vechi va reduce cu 15% costurile de functionare ale sectiilor de politie in primul an, si cu 32% in fiecare an dupa aceea, deci vorbim despre economii substantiale facute pentru bugetele lor.

Avand toate acestea in fata, acum puteti face o comparatie intre ceea ce folosesc agentii de politie din SUA, si masinile ruginite, depasite, ineficiente, care patruleaza pe strazile din Romania acum.