Digi Mobil. Orange, Vodafone, Telekom, ANUNT despre Cartelele Preplatite

Digi Mobil. Orange, Vodafone, Telekom, au un anunt foarte important facut de catre ANCOM cu privire la cumpararea de cartele preplatite, iata ce se intampla.

Digi Mobil. Orange, Vodafone, Telekom, ANUNT despre Cartelele Preplatite

Digi Mobil. Orange, Vodafone, Telekom, au parte de un anunt foarte important al ANCOM cu privire la ordonanta de urgenta care urmeaza sa impuna cumpararea cartelelor preplatite doar cu buletinul. Eduard Lovin, vicepresedinte al ANCOM, a declarat ca masura ce va fi impusa pentru Digi Mobil, si nu numai, este una care aduce Romania intr-o stare de normalitate, ea urmand a ajuta deasemenea si la protejarea serviciului de urgenta 112 impotriva abuzurilor.

Digi Mobil. ANCOM nu va impune aceasta schimbare in politica de vanzare a cartelelor preplatite in Romania, Guvernul Romaniei asumandu-si responsabilitatea de a face asta, insa iata ca ea este una demna de multe laude. Conform lui Lovin, in momentul de fata exista nu mai putin de 150 de tari in care exista obligatia de a cumpara cartele prepay doar cu buletinul, 22 dintre ele fiind in Europa, Digi Mobil, plus ceilalti operatori, urmand a fi obligati sa faca acelasi lucru.

Digi Mobil. Orange, Vodafone, Telekom, ANUNT despre Cartelele Preplatite

Digi Mobil. Se pare ca ANCOM a discutat deja cu operatorii de telecomunicatii regulile de fond pentru implementarea acestei obligatii, deci in momentul in care ea va fi impusa, toata lumea va fi pregatita. Se pare ca Digi Mobil, si ceilalti operatori, au adunat de la clienti un numar foarte mare de date de identificare, in principal prin promotii menite sa le aduca acestora bonusuri pentru oferte daca furnizeaza si informatii reale despre ei.

“Înregistrarea cartelelor prepay reprezintă o măsură necesară prin care intrăm în normalitate. Situaţia excepţională este acum. Peste 150 de ţări la nivel mondial au adoptat o astfel de legislaţie, din care 22 de state numai în Europa. În urma discuţiilor pe care le-am avut cu industria, s-au agreat formele articolelor pe fond şi în detaliu. În prezent, majoritatea operatorilor mobili au deja un volum destul de mare în bazele de date cu o asociere de nume pe cartelele preplătite.”

Digi Mobil. In momentul in care ordonanta de urgenta va intra in vigoare, toti operatorii vor oferi aceste date personale ale oamenilor pentru cei de la 112 astfel incat apelantii de pe cartele prepay sa fie identificati mai usor. Desigur ca foarte multe dintre datele colectate de catre Digi Mobil, sau alti operatori, nu vor fi reale, dar unele dintre ele vor fi, si vor fi completate cu altele care vo fi adunate pe masura ce noi cartele prepay vor fi cumparate.

Digi Mobil. Ordonanta de urgenta care va impune obligatia de a cumpara cartele prepay doar cu buletinul ar putea fi adoptata saptamana viitoare, dar ar putea intra in vigoare abia pe final de septembrie.