Iata Cat Multe Inregistrari ale Siri erau Ascultate ZILNIC pentru Apple

Iata Cat Multe Inregistrari ale Siri erau Ascultate ZILNIC pentru Apple

Acum cateva saptamani a fost dezvaluit faptul ca inregistrari cu unele comenzi date prin Siri de catre utilizatorii de iDevice-uri erau ascultate de angajati Apple, si nu numai. Era vorba despre anumite comenzi date de catre oameni in timpul folosirii asistentului personal, scopul fiind de a imbunatati modul de a le intelege.

Apple sustine ca a suspendat acest program, insa unii dintre cei care au lucrat pentru analizarea acestor inregistrari incep sa faca dezvaluiri. Conform unei persoane care a participat la program, la un moment dat ajunsese sa asculte si 1000 de inregistrari zilnic, ceea ce arata cat de multe erau preluate de catre Apple.

Majoritatea inregistrarilor aveau doar cateva secunde, insa unele contineau informatii personale, inregistrari din timpul partidelor de sex, a intalnirilor de afaceri, etc. Angajatii Apple ascultau tot felul de inregistrari, insa partenerii de la companii terte ar fi primit in principal doar comenzi rostite catre Siri de utilizatori.

“Potrivit unuia dintre contractanții care au lucrat la evaluarea Siri în Cork, Irlanda, angajații trebuiau să asculte peste 1.000 de înregistrări de Siri pe schimb. Majoritatea înregistrărilor au durat câteva secunde, iar angajații „ocazional” auzeau date personale sau fragmente de conversație. Antreprenorii au auzit în primul rând comenzile Siri.”

In urma deciziei Apple de a renunta la aceasta practica, au fost concediati 300 de “ascultatori” doar in Irlanda, insa la nivel global, ar putea fi vorba si de cateva mii de persoane. Dezvaluirea a venit ca o surpriza majora, deoarece Apple se lauda ca are grija de utilizatori si datele lor, dar in secret trimitea informatii confidentiale catre companii terte.