Noua Functie CRITICA din Google Chrome de care AI Nevoie

Google Chrome are implementata o noua functie critica de care nu stiai ca ai nevoie, dar care este foarte importanta, si care iti va fi de foarte mare ajutor.

Noua Functie CRITICA din Google Chrome de care AI Nevoie

Google Chrome va avea implementata o noua functie critica de catre compania Google, ceva ce pana acum nu ai avut din partea browserului, dar ceva care este esential pentru orice calculator care navigheaza pe internet. Compania Google vrea sa implementeze pentru Google Chrome o functie care va alerta utilizatorii in momentul in care folosesc o parola prea slaba pentru conturile pe care le au pentru serviciile sale, sau diverse website-uri de pe internet.

Noua functie a fost descoperita intr-una dintre versiunile beta ale Google Chrome, care este acum in plin proces de testare, si puteti vedea mai jos cum urmeaza sa arate, si ce anume urmeaza sa ofere pentru utilizatori. Functia are denumirea “Password Protection”, deci direct din denumire este foarte evident faptul ca este gandita pentru a oferi protectie pentru parolele pe care le folosesc utilizatorii, insa rolul sau este unul mult mai complex decat pare.

Noua Functie CRITICA din Google Chrome de care AI Nevoie

Noua Functie CRITICA din Google Chrome de care AI Nevoie password protection
Functia Password Protection din Google Chrome care iti va proteja parolele.

Parolele pe care utilizatorii le vor folosi pentru diverse conturi vor fi in mod automat verificate de catre Google Chrome cu o baza de date cu parole compromise, care a fost publicata de catre hackeri in cursul acestui an. Cei de la Google spun ca parolele sunt trimise in mod criptat catre serverele sale, deci nimeni nu ar trebui sa vada parolele noastre, iar dupa analiza ni se va spune daca parola respectiva este deja compromisa, sau este sigura.

O extensie speciala pentru Google Chrome a fost lansata de catre compania americana pentru cei care doreau sa isi verifice parolele pana acum, insa iata ca functionalitatea este integrata direct in browserul sau. Aceasta schimbare de strategie are menirea de a tine utilizatorii in siguranta fara a-i obliga sa instaleze vreo extensie, dar functia trebuie activata manual, deoarece in mod automat ea va fi dezactivata, din motive destul de evidente.

Google Chrome are aceasta noua functie integrata in versiunea 78, care urmeaza sa fie lansata pentru toata lumea undeva prin toamna, deci mai avem de asteptat pana cand va fi disponibila.