Digi Mobil. Orange, Vodafone, Telekom, Romanii Vizati de un Anunt MARE de la Guvern

Digi Mobil. Orange, Vodafone, Telekom, au clientii din Romania vizati de catre un mesaj extrem de important pentru viitorul lor, iata ce se pregateste in tara.

Digi Mobil. Orange, Vodafone, Telekom, Romanii Vizati de un Anunt MARE de la Guvern

Digi Mobil. Orange, Vodafone, Telekom, au clientii din Romania vizati de un anunt foarte important de la guvern, si totul se va intampla extrem de curand, iar asta pentru ca e mare nevoie de o schimbare importanta. Mai exact, in nota de fundamentare pentru OUG care va aduce AML in Romania pentru clientii Digi Mobil, si ai altor operatori, se face referire si la implementarea unei alte tehnologii la fel de importante, cea ELS de la Google.

Digi Mobil. Aceasta tehnologie implementata de catre cei de la Google in Android este bazata pe AML, si ofera ceva in plus in comparatie cu ea, deci oamenii vor fi localizati mult mai usor si mai exact prin intermediul sau. ELS este implementarea facuta de catre Google in Android pentru tehnologia AML, si reprezinta inclusiv o colaborare dintre companie si operatorii de telefonie mobila, deci Digi Mobil, si ceilalti, ar putea coopera deasemenea.

Digi Mobil. Orange, Vodafone, Telekom, Romanii Vizati de un Anunt MARE de la Guvern

Digi Mobil. In momentul de fata toate telefoanele Android care ruleaza minim versiunea 4.0 au implementata tehnologia ELS, deci extrem de multi romani se vor putea bucura de localizarea mai exacta de la 112. In cazul iPhone doar cei care au iOS 11.3.x, sau o versiune mai noua, se pot bucura de localizare mai exacta prin AML, insa Digi Mobil, si restul companiilor, au in Romania in principal clienti cu telefoane Android, deci si ELS.

“Furnizarea unei zone de căutare, uneori cu o rază de peste 35 km, nu poate fi suficient de bună pentru echipele de intervenţie chiar dacă aceste dimensiuni de raze estimative sunt caracteristice pentru zone puţin populate. Nici razele cu dimensiuni mai mici nu sunt, din nou, deseori de folos în zonele unde acestea apar, şi anume în spaţii dens populate, din motive uşor de înţeles. Având în vedere neajunsurile sus-menţionate ale sistemului de localizare implementat în prezent, considerăm imperios necesar ca, pe lângă “metoda de localizare cell-ID’, dispeceratele de urgenţă să poată beneficia, cel puţin în cazurile în care tehnologia o permite, de localizări cât mai aproape de poziţia reală a persoanelor care solicită ajutorul prin intermediul apelurilor de urgenţă la 112. În acest sens, în acord cu evoluţia tehnologică, este necesar a fi implementată urgent, suplimentar faţă de soluţia existentă, tehnologia de localizare Google curentă (ELS – Emergency Location Service) care se bazează pe funcţionalitatea AML – Advanced Mobile Location (AML/ELS).”

Digi Mobil. In mod normal, dupa implementarea acestui sistem de localizare mai exacta, totul ar trebui sa functioneze in mod automat, adica toti romanii ar trebui sa fie localizati imediat dupa initierea apelului. N-ar trebui sa mai fie nevoie de vreo activare a vreunui serviciu pentru localizare mai exacta, astfel ca toti cei care apeleaza 112 de pe Digi Mobil, sau alti operatori, ar trebui sa fie deja siguri ca pot fi localizati mai usor.

Digi Mobil. Avand in vedere ca ELS e bazata pe AML, locatia exacta este preluata de GPS-ul telefonului si trimisa automat la numarul 114 prin SMS, deci nu e nevoie in mod neaparat nici de o conexiune de internet.