Planeta Pluto. Declaratie de la NASA ce a SOCAT Toata LUMEA

Planeta Pluto. Direct de la NASA a venit o declaratie socanta pentru intreaga lume, iata cum a fost dat peste cap tot ceea ce stiam pana in acest moment.

Planeta Pluto. Declaratie de la NASA ce a SOCAT Toata LUMEA

Planeta Pluto. O declaratie uimitoare de la NASA a venit astazi cu privire la unul dintre cele mai controversate subiecte din domeniul astronomiei din ultimii ani, mai multe “paie” fiind puse acum pe “foc”. Administratorul NASA, Jim Bridenstine, a declarat astazi ca planeta Pluto este la fel de reala ca oricare altele din sistemul nostru solar, desi exista unii astronomi care sustin exact contrariul cu privire la acest corp ceresc din apropierea planetei Neptun.

Planeta Pluto. In clipul video de mai jos il puteti vedea pe administratorul NASA afirmand ca acest corp ceresc este o planeta, desi multi sustin ca este mult prea mic pentru a fi categorizat in acest mod de catre astronomi. Nici macar cei de la Google nu considera planeta Pluto ca fiind intr-adevar o planeta, prezentarea celor din sistemul nostru solar oprindu-se la Neptun, insa administratorul NASA prezinta o cu totul alta realitate pentru omenire.

Planeta Pluto. Declaratie de la NASA ce a SOCAT Toata LUMEA

Planeta Pluto. In anul 2006 Pluto a fost scoasa de pe lista planetelor din sistemul solar, iar de atunci a ramas asa, dar NASA pare ca vrea sa schimbe acest lucru, si s-o numeasca macar o planeta “pitic”. Facand parte din centura planetei Neptun, planeta Pluto nu este vazuta de unii in acest mod, dar daca NASA o considera asa, atunci e foarte probabil ca si restul cercetatorilor sa o faca in viitorul nu foarte indepartat.

Planeta Pluto. Desigur ca pana ca acest lucru sa se intample, e nevoie de foarte multe discutii intre astronomi, asa ca in momentul de fata fiecare crede cam ce vrea, desi in mod oficial ce spune NASA n-ar fi adevarat. Situatia in sine e interesanta, deoarece NASA vorbeste in mod oficial, prin administratorul sau, despre planeta Pluto, in timp ce alti oameni din comunitatea stiintifica spun ca aceasta afirmatie nu este absolut deloc reala.

Planeta Pluto. Ce se va intampla in final e foarte greu de spus, dar in baza a ceea ce vedem acum, se pare ca lucrurile sunt mult mai complicate decat pareau la o prima vedere.