Planeta Neptun. Primele IMAGINI ULUITOARE Facute de NASA

Planeta Neptun. Primele imagini uluitoare facute de catre NASA ne prezinta in mod uimitor ceea ce se ascunde pe si pe langa corpul ceresc atat de indepartat.

Planeta Neptun. Primele IMAGINI ULUITOARE Facute de NASA

Planeta Neptun. Zilele trecute s-au implinit 30 de ani de la prima poza facuta corpului ceresc aflat in sistemul nostru solar, dar la o distanta considerabil mai mare decat alte planete din vecinatatea Pamantului. Pe 25 august 1989 sonda spatiala Voyager 2 a trecut la doar 4950 KM de planeta Neptun si a reusit sa inregistreze cateva imagini cu polul sau nord, aceasta fiind si cea mai apropiata vizita facuta pana in momentul de fata de vreo sonda spatiala.

Planeta Neptun. Aflata in partea cea mai indepartata a galaxiei noastre, alaturi de Jupiter, Saturn, sau Uranus, ea a fost vizitata de catre sonda spatiala la 12 ani dupa ce aceasta a plecat de pe Pamant. Prima imagine de mai jos a fost si prima facuta pentru planeta Neptun de catre vreo tara de pe Pamant, iar in urma sa au venit si altele, care prezinta ceva mai bine felul in care arata norii care ii acopereau suprafata in respectivul moment.

Planeta Neptun. Primele IMAGINI ULUITOARE Facute de NASA

Planeta Neptun. Primele IMAGINI ULUITOARE Facute de NASA voyager
Prima imagine cu planeta Neptun inregistrata de catre Nasa.

Planeta Neptun. Puteti vedea ca in poza apare o planeta albastra, iar asta din cauza ca furtunilor puternice, dar si a cantitatii foarte mari de gheata care acopera suprafata sa tot timpul. Planeta Neptun se afla la o distanta de 30 de ori mai mare de soare decat Pamantul, deci primeste doar 0.001% din caldura pe care o primim noi, asa ca sustinerea vietii acolo probabil ca nu e ceva ce poate fi realizat de catre vreo agentie spatiala de pe Terra.

Planeta Neptun. Primele IMAGINI ULUITOARE Facute de NASA inele
A doua imagne cu planeta Neptun inregistrata de catre NASA.

Planeta Neptun. Desi au trecut peste 42 de ani de cand sonda care a plecat de pe Pamant, ea inca mai trimite imagini, impreuna cu Voyager 1, insa si de la Jupiter, Saturn, sau Uranus, totul ajungand direct la NASA. Cei de la NASA au reusit, multumita acestor imagini, sa prezinte mult mai clar nu doar planeta Neptun, ci si celelalte care se afla in “vecinatatea sa” plus satelitii naturali pe care fiecare dintre ele ii are.

Planeta Neptun. Aniversarea este una extrem de importanta, si ne arata din nou cat de departe am ajuns in ceea ce priveste explorarea spatiului cosmic prin misiuni tot mai importante.