Google: Huawei MATE 30 PRO NU POATE FI Lansat cu Android

Google a confirmat in mod oficial astazi ca Huawei MATE 30 PRO nu poate fi pus in vanzare cu Android licentiat, sau aplicatiile si serviciile create de catre ea.

Google Huawei MATE 30 PRO NU POATE FI Lansat cu Android

Huawei MATE 30 PRO are parte de o lovitura extrem de dura astaz, dupa ce Google a confirmat in mod oficial faptul ca telefonul, si celelalte modele din serie, nu pot fi lansate cu Android licentiat, dar nici aplicatiile sale. Desi saptamana trecuta SUA a extins o perioada de exceptie partiala de la sanctiunile impuse Huawei in SUA, ele nu permit lansarea Huawei MATE 30 PRO cu Android licentiat, adica oricare versiune oficiala, separat de cele AOSP.

Huawei MATE 30 PRO nu poate avea nici aplicatiile oficiale ale Google, adica Maps, Chrome, Youtube, Drive, etc, iar asta deoarece pentru a le include in telefon, Huawei are nevoie de licenta de la Google, inclusiv pentru Android. TOT ceea ce v-am spus pana acum in legatura cu IMPOSIBILITATEA de a lansa Huawei MATE 30 PRO cu Android, in conditiile actualelor sanctiuni din SUA, este 100% adevarat, iar confirmarea Google loveste si mai dur in Huawei.

Google: Huawei MATE 30 PRO NU POATE FI Lansat cu Android

Google nu exclude posibilitatea ca Huawei MATE 30 PRO sa aiba versiunea Android din Open Source Project integrata, dar ea vine fara noutatile din Android 10, si fara aplicatiile sale, de care toata lumea are nevoie. Huawei MATE 30 PRO poate fi lansat cu Harmony OS, sistemul de operare inlocuitor pregatit de catre Huawei, dar desigur ca absolut nimeni nu il vrea, si nimeni nu vrea aplicatiile care le inlocuiesc pe cele ale companiei Google.

“Un purtător de cuvânt al Google a declarat pentru Reuters că Mate 30 nu poate fi vândut cu aplicații și servicii Google autorizate din cauza interdicției din Statele Unite de a vinde către Huawei. O exceptie temporară pe care guvernul american a anunțat-o săptămâna trecută nu se aplică produselor noi, cum ar fi Mate 30, a spus purtătorul de cuvânt.”

Fara Android, Huawei MATE 30 PRO nu va avea absolut nicio sansa de succes dincolo de China, iar asta pentru ca, in final, pentru clienti conteaza ce pot face cu telefoanele, iar Google spune ca nu vor putea face mare lucru. Chiar daca Huawei MATE 30 PRO va avea cele mai bune camere, cele mai bune performante, cea mai buna baterie, fara Android este egal cu zero, si abia acum vedem adevaratul impact al sanctiunilor din SUA.

Huawei MATE 30 PRO are zvonita o prezentare oficiala pentru data de 19 septembrie, si ea poate fi facuta cu Android 10 demonstrat, dar lansarea in magazine la nivel global nu poate avea loc cu software-ul Google.