Planeta Marte. Veste DEZAMAGITOARE si Noua Imagine ULUITOARE

Planeta Marte. O veste dezamagitoare vine astazi de la NASA impreuna cu o noua imagine uluitoare care arata ceea ce se intampla acolo de ani de zile.

Planeta Marte. Veste DEZAMAGITOARE si Noua Imagine ULUITOARE

Planeta Marte. Un anunt important a venit astazi de la NASA impreuna cu o imagine uluitoare care ne arata ce s-a intamplat acolo in ultimii ani, si cat mai avem inca de aflat in legatura cu acest corp ceresc. Mai exact, in cursul noptii trecute a inceput un proces care va bloca in totalitate comunicatiile dintre robotul Curiosity, al NASA, de pe planeta Marte, si Pamant din cauza interpunerii soarelui intre cele doua planete, comunicatiile fiind blocate.

Planeta Marte. Aceasta intrerupere a comunicatiilor va dura cateva saptamani, pana pe data de 7 septembrie, fenomenul fiind unul care are loc o data la 26 de luni, deci astronomii erau cel mai probabil obisnuiti. Cei de la NASA ar putea in mod teoretic sa transmita date catre robotul Curiosity de pe planeta Marte, insa exista sansa ca interferentele radio sa impiedice primirea lor completa, iar asa sa apara erori de functionare ale robotului.

Planeta Marte. Veste DEZAMAGITOARE si Noua Imagine ULUITOARE

Planeta Marte. Veste DEZAMAGITOARE si Noua Imagine ULUITOARE robot curiosity
Distanta parcursa de catre robotul Curiosity pe planeta Marte intre august 2012 si august 2019.

Planeta Marte. Se pare ca planeta rosie nu se apropie efectiv de soare, ci doar se “ascunde” in spatele sau, iar comunicatiile sunt in cea mai mare parte blocate, cei de la NASA evitand riscul de a trimite comenzi catre robot. Pe de alta parte, imaginea de mai sus ne arata ce distante a parcurs robotul Curiosity din momentul in care a aterizat pe planeta Marte si pana in momentul de fata, deci ne putem face o idee cu privire la explorarea facuta.

Planeta Marte. Puteti observa cat de mult a fost nevoit robotul sa inconjoare pentru a explora zone cat mai diversificate ale suprafetei corpului ceresc, si desigur ca vom vedea mai multe imagini in viitorul nu foarte indepartat. Distanta pe care robotul Curiosity a parcurs-o pe planeta Marte nu este mare si pentru ca el nu se poate deplasa chiar atat de rapid pe solul de acolo, deci si continuarea misiunilor se va face incet.

Planeta Marte. Toata distanta a fost parcurs in decursul a 7 ani de activitate a robotului Curiosity pe corpul ceresc, deci explorarea in continuare va dura si mai mult.